- Oppførselen min ikke sånt man vil se på en fotballbane

Drogba forbereder seg på straff.

SINT SPISS: Didier Drogba venter på det som kan bli en streng straff fra Uefa for tiraden mot dommer Tom Henning Øvrebø etter semifinalen mellom Chelsea og Barcelona.  Foto: Jon Super, AP/Scanpix
SINT SPISS: Didier Drogba venter på det som kan bli en streng straff fra Uefa for tiraden mot dommer Tom Henning Øvrebø etter semifinalen mellom Chelsea og Barcelona. Foto: Jon Super, AP/ScanpixVis mer

||| (Dagbladet.no): Didier Drogba sier han er klar for å ta den straffen han fortjener etter at han skjelte ut Tom Henning Øvrebø.

Chelsea-spissen var i likhet med flere lagkamerater frustrert over at Øvrebø ikke ga dem minst ett straffespark da de ble slått ut av Champions League i semifinalen mot Barcelona.

Drogba var den som i sterkest grad mistet besinnelsen etter kampslutt. Nå venter han på straffen fra Uefa, og skjønner at den kan bli streng.

- Det er ikke enkelt, men uansett hva jeg gjorde og uansett hvilken beslutning de fatter, vil jeg akseptere det. For oppførselen min var ikke noe verken Uefa eller noen andre ønsker å se på en fotballbane, sier Drogba til Sky Sports.

- Kommer sterkere tilbake

Nå vil han få straffen, sone den og bli ferdig med saken.

- Jeg vil sone utestengelsen, og etter det vil jeg komme sterkere tilbake, lover han.

Drogba beklaget allerede dagen etter kamp språkbruken sin foran TV-kameraene. Chelsea beklaget i alle fall i en pressemelding i Drogbas navn.

«Are you watching this? It's a disgrace! It's a fucking disgrace!» sa ivorianeren inn i kameraene til Sky Sports rett etter kampen. Etter å ha sett TV-bildene innså han at han kanskje overreagerte noe i nederlagets time.

- Jeg skjønner at språkbruken min ikke setter noe godt eksempel for dem som ser på tv, spesielt barn. Jeg angrer på at jeg lot min frustrasjon og skuffelse komme ut på denne måten, jeg beklager dette, sa Drogba ifølge Chelseas pressemelding dagen etter.

Lei av spekulasjoner
Det er som alltid usikkerhet rundt Drogbas framtid på Stamford Bridge. Han er på det siste kontraktsåret, og raseriutbruddet etter Barcelona-kampen satte nok en gang fart i spekulasjoner om at han vil selges til sommeren.

- Jeg er litt lei av å snakke om framtida mi, for hver gang jeg stopper, spør folk meg om dette. Jeg har ett år igjen her, jeg er fornøyd i Chelsea.

Da er spørsmålet om Chelseas nyansatte manager Carlo Ancelotti er fornøyd med Drogba.


- I fotball kan alt skje, og det vet vi alle. I øyeblikket er dette hvor jeg vil være. Jeg har sagt det før, og jeg vil alltid si det, sier Drogba.

ANGRER: Drogba innser at oppførselen mot Øvrebø og banningen og skrikingen i et TV-kamera ikke hører hjemme på en fotballbane. Derfor er han forberedt på å ta den straffen han fortjener. Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix
ANGRER: Drogba innser at oppførselen mot Øvrebø og banningen og skrikingen i et TV-kamera ikke hører hjemme på en fotballbane. Derfor er han forberedt på å ta den straffen han fortjener. Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix Vis mer