Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oppførselen som imponerte de spanske mediene

- Dette kommer til å endre livet hans.

MADRID (Dagbladet): - Det er litt uvirkelig at jeg sitter her og er klar for den største klubben i verden. Det er utrolig stort for meg. Det er en ære, sier Martin Ødegaard.

Klokken 14.43 i går entret den norske tenåringssensasjonen presserommet på Real Madrids treningsfelt. Ved hans side var klubbens sportsdirektør, legendariske Emilio Butragueño. Like før hadde Ødegaard signert en 3,5-årskontrakt med den spanske giganten.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse, forteller Ødegaard.

Sjeldent hadde uttrykket vært mer passende.

Skrøt av faren Omgitt av over 100 ivrige pressefolk satt mamma Lene og pappa Hans Erik i salen og fulgte med på hvert ord sønnen sa.

Det var ikke vanskelig å se at også foreldrene var stolte. Flere ganger satt de bare og så på hverandre og smilte. Andre ganger møtte de blikket til sønnen. Da smilte de igjen - alle sammen.

Overfor Dagbladet satte Hans Erik ord på opplevelsen.

- Det var en stor og spesiell dag, forteller pappa Ødegaard til Dagbladet.

41-åringen har betydd mye for sønnens karriere. Kanskje alt.

Siden minstemann var fem år gammel har de trent og terpet på detaljer i uttallige timer sammen. Resultatet er norgeshistoriens første Real Madrid-spiller.

Og mannen med rekordene er klar på at faren har betydd mye.

- Pappa har vært utrolig viktig for meg. Han har vært en veldig god trener, sier Ødegaard.

- En drøm Interessen for 16-åringen har lenge vært enorm, men i går ble den enda større. Aldri før har et nysignert Real Madrid-talent sørget for lignende tilstander under en presentasjon.

Spanias største TV-selskaper sendte direkte, det samme gjorde de norske. Ødegaard lot seg imidlertid ikke affisere. I stedet for imponerte han igjen med sin ydmyke, reflekterte og høflige væremåte.

Flere ganger ble han stilt utfordrende spørsmål. Da så Butragueño lettere  bekymret ut. Da han hørte svaret, bare gliste han.

- Jeg føler ikke noe press. Jeg ser positivt på det det. Dette er en drøm som jeg skal nyte, forteller Ødegaard, som gleder seg til å komme i gang med sitt nye liv.

- En superstjerne Det er et liv helt annerledes enn det han har vært vant til. Radio Marca-journalisten Anton Meana har Real Madrid som fagfelt. Han kjenner byen og mekanismene som råder her.

Etter gårsdagens presentasjon er ikke Meana i tvil:

- Dette kommer til å endre Ødegaards liv. Han kan ikke gå på kjøpesenteret eller i butikken, for akkurat nå vet alle i Spania hvem han er. Han er en Real Madrid-spiller. Han er en superstjerne, sier Meana til Dagbladet.

Han får støtte av av den anerkjente The Guardian-skribenten Sid Lowe. Briten har sett de fantastiske skrytevideone, hørt alle lovordene og blitt imponert på nært hold over Ødegaards personlighet, men påpeker at det er nå alvoret begynner.

- Nå kommer den virkelig testen for ham. Nå skal han begynne å spille for Castilla og trene med A-laget. En stor fordel er at han vil få god oppfølging klubben, bli godt betalt og på den måten kunne konsentrere seg fullt og helt om fotballen, sier Lowe.

- De neste månedene blir utrolig spennende. Jeg gleder meg til å komme i gang og trene, sier Martin Ødegaard.

• Se video øverst i saken.

SMILTE: Foreldrene Lene Cecilie og Hans Erik var tydelig stolte over sønnen sin. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SMILTE: Foreldrene Lene Cecilie og Hans Erik var tydelig stolte over sønnen sin. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer