Oppfyller drømmen om Old Trafford

Steffen Hansen (25) puster gjennom respirator og er avhengig av hjelp hele døgnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg Manchester United - Middlesbrough direkte fra kl. 18.15

STAVANGER (Dagbladet): I dag er han til stede når Manchester United tar imot Middlesbrough på Old Trafford - også kjent som drømmenes teater.

- Jeg gleder meg veldig. Dette har vært drømmen min i ti år, sier Hansen til Dagbladet.

Det er vanskelig å høre hva 25-åringen sier. Stemmen er svak, på grunn av pusterøret som stikker ut av halsen hans. Stavangermannen lider av Duchennes muskeldystrofi, en arvelig sykdom som sendte Steffen i rullestol da han var åtte år.

Sykdommen har også gitt ham pustebesvær hele livet, og de siste tre årene har han vært avhengig av respirator for å overleve. Uten den klarer han bare å puste selv i ti minutter. Helseplagene gjør ham pleietrengende 24 timer i døgnet.

Men til tross for at han stort sett bare kan bevege hodet og fingrene, tilbringer mye tid i horisontalen og at smerter er en del av hverdagen, er Steffen Hansen positiv. For denne helga får han oppfylt guttedrømmen.

Blir vondt

Etter lang tids planlegging og ett års sparing, kan han nå ta med to assistenter og reise til Manchester. I dag får 25-åringen oppleve favorittlaget United på Old Trafford.

<strong><b>UT PÅ TUR:</strong></b> Steffen Hansen bryter alle barrierer og oppfyller en drøm når han denne helga drar til England for å se Manchester United. Han blir fulgt av Håvard Fossmo Lien (t.v.) og en annen assistent. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
UT PÅ TUR: Steffen Hansen bryter alle barrierer og oppfyller en drøm når han denne helga drar til England for å se Manchester United. Han blir fulgt av Håvard Fossmo Lien (t.v.) og en annen assistent. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer

- Det kommer til å bli stort. Jeg har vært fan av Manchester United de siste 15 årene, sier Steffen Hansen.

Han gledet seg til femdagersturen, selv om han visste det ble mye strabaser og smerter underveis. Fordi han ikke kan fly, måtte reisen gå til sjøs. 20 timer på båten til Newcastle, med påfølgende kjøretur til Manchester, er tøft for et menneske som er så hardt rammet av sykdom.

Vanligvis er det belastning nok å dra på hjemmekampene til Viking, hans andre favorittlag.

- Blir det ikke vondt?

- Jo, litt. Men dette kommer til å gå bra, sier Steffen Hansen, som håper å få se Solskjær på banen, og tipper på seier 3-1 over Middlesbrough.

Oppfyller drømmen om Old Trafford

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer