Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny remis for Magnus Carlsen

Oppgitt Carlsen møtte pressen. Ville heller ta straffen: - Mer fristende med bot

Magnus Carlsen var tydelig frustrert etter en ny remis. Fikk nok etter spørsmål om ulvefaren i Norge.

Magnus Carlsen har kun spilt remis under turneringen i Aserbajdsjan. Dårlig spill og langdryge pressekonferanser tærer på humøret til nordmannen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Magnus Carlsen har kun spilt remis under turneringen i Aserbajdsjan. Dårlig spill og langdryge pressekonferanser tærer på humøret til nordmannen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): For fjerde gang på rad gikk Magnus Carlsen fra sjakkbrettet med remis i Shamkir-turneringen i Aserbajdsjan. Denne gangen var det Teimur Radjabov som holdt unna for verdenseneren.

Av 17 spilte partier i turneringen så langt har alle endt med remis, og heller ikke pressekonferansene bidrar til å forbedre nordmannens humør. Etter dagens kamp var Carlsen tydelig frustrert, og saken ble ikke bedre da han fikk spørsmål om det var farlig å gå på gata i Norge på grunn alle ulvene.

- Alle nordmenn forbereder seg på den økende ulvefaren i Norge, svarte Carlsen ironisk.

Til slutt klarte han ikke å holde irritasjonen sin tilbake og svarte ærlig på hva han mener om pressekonferansene under turneringen.

- For å være ærlig så er jeg sliten og skuffet etter kampen, og disse pressekonferansene er langdryge affærer. Tanken på en hvilken som helst bot er mer fristende enn å sitte gjennom enda en pressekonferanse etter en vanskelig kamp. Det er min ærlige mening, sa Carlsen ifølge Chess24.

Forklaringen

Etter bare 16 trekk i dagens kamp gjorde Carlsen og det aserbajdsjanske hjemmehåpet det samme trekket tre ganger. Dermed gikk partiet til remis.

Noen av forklaringene på hvorfor alle spiller remis går ut på at en sterk spiller som Vladimir Kramnik trakk seg fra turneringen. Kramnik går for å være en av de mest dynamiske spilleren i sjakktoppen. Den fjerde rankede russeren var sliten etter kandidatturneringen og storturneringen i Nederland.

Sjakkekspertene forklarer det også med at heller ikke Magnus Carlsen har vist noe særlig storspill innledningsvis.

Mandag er det spillefri, mens onsdag skal Carlsen møte polske Radoslaw Wojtaszek.

(Dagbladet/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media