Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Oppgitt Deila: - Kanskje det er noe personlig dere ikke vet om

Liker ikke fokus på pressenekten til midtstopper Felipe Carvalho.

SEIER: Ronny Deila og Vålerenga er inne i en god trend. Onsdag kveld slo laget Stabæk 1-0. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SEIER: Ronny Deila og Vålerenga er inne i en god trend. Onsdag kveld slo laget Stabæk 1-0. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
  • Vålerenga - Stabæk 1-0 (1-0)

INTILITY ARENA (Dagbladet): Vålerenga har ikke tapt siden 7. april og ligger på 5. plass i Eliteserien. Nå ønsker Ronny Deila mer positivitet rundt klubben. Vålerenga-bossen fyrte seg tydelig opp da han fikk spørsmål om midtstopper Felipe Carvalho (24) etter 1-0-seieren over Stabæk onsdag kveld.

Spilleren fra Uruguay har vært god for Vålerenga. Samtidig har han fått pressenekt til etter kampen mot Lillestrøm 26. mai. Da Dagbladet spurte Deila om Carvalho ikke har behov for å snakke snart, ble han tydelig engasjert:

- Han skal konsentrere seg om å spille fotball. Dere journalister må skjønne at det er totalen av belastning som gjelder. Dere har aldri vært i den situasjonen. Dere vet ingenting om hva dere prater om med tanke på den situasjonen.

GLAD MIDTSTOPPER: Felipe Carvalho jubler etter seieren over Stabæk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GLAD MIDTSTOPPER: Felipe Carvalho jubler etter seieren over Stabæk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Deila fortsetter:

- Jeg vet hva det dreier seg om. Når du spiller så mange kamper, er det en mental og fysisk belastning. Den fysiske belastningen kan du stoppe ved å legge deg på sofaen. Når du er ute i media, så blir det motsvar. Du sier kanskje feil ting, og må tenke over ting. Så mister du fokus på det du skal. Det er dette vi prøver å hjelpe ham med.

Skadeplaget

Carvalho kom fra Malmö til Vålerenga før sesongen. Han har vært mye plaget med skader, men er nå virkelig på gang. Han er i ferd med å bli en hit på Intility Arena.

24-åringen er en fysisk og rask spiller, noe som vekker omgivelsenes oppmerksomhet. Men Deila vil ikke la ham prate med mediene ennå. Og han kjøper ikke kritikken av dette. Blant annet har profiler i Eurosport reagert.

- Vi har ti trenere som kan svare 24 timer i døgnet. Jeg er jo PR-kåt som bare det, det er bare å bruke meg. Og så er det 24 andre spillere her. Det er ingen som klarer å bli en profil uten å være god på banen, framholder VIF-treneren.

- Du har kanskje de gutta i Mjøndalen, Christian Gauseth og Mads Hansen. Men vi må begynne å prestere på banen. Da blir det profiler. Det hjelper ikke at Carvalho står i avisa hvis han ikke presterer utpå der. Så begynn å spille bra! Mini Jakobsen ville blitt gjort til latter hvis han ikke var god. Dette (Carvalho) må vi ikke lage noe stort ut av.

- Kanskje det er noe personlig som dere ikke vet om. Det kan hende. Jeg sier ikke at det er problem med ham. Men det kan være det er noe av bakgrunnen.

- Feil sitert

Deila viser til eksempel der han ikke er blitt sitert riktig, og som koster fokus.

- Etter kampen mot Sandefjord står jeg der og sier at jeg er fornøyd med gutta. Jeg håper at vi kan bli blant de seks beste. Så blir overskriften at «Sam Johnson gir tro på VIF-topplassering». Det er ikke det jeg sa. Da snakker vi om medaljer, og det står i artikkelen. Men det er ikke det jeg prater om. Da blir jeg forbannet, sier Deila.

- Jeg er ærlig og sier det som det er. Da må det bli skrevet sånn det blir sagt - og ikke bli satt overskrifter som er tatt ut av det blå. Jeg stoler ikke på det som blir skrevet. I alle fall når det blir sommer og agurknyheter. Da kommer det nye (journalister) inn og skal vise seg fram. Vi kan ikke ha det sånn. Det er ikke om å gjøre å skape overskrifter. Det er det for dere. Men vi skal lage et fotballag som presterer.

God atmosfære

De i overkant av 11 000 tilskuerne fikk oppleve en god atmosfære, til tross for at det var 6000 tilskuere fra å være helt fullt 16. mai. Etter 1-0-seieren fikk Klanen oppleve et såkalt «The Ronny roar». Slik jubel har Deila lagt for å vane å utføre i overskuddsperioder og når laget gjør det bra.

- Vi er veldig villige til å være åpne. Og i dag var det veldig mye positivt å skrive om. Det var 11 000 tilskuere, 4000 flere enn i fjor. Faen, la oss … «Deila roar» var der. Vi vant, vi er i toppen av tabellen.

Deila fortsetter:

- Men så er det alltid sånn i Vålerenga: Det er aldri bra nok. Er det for lite mennesker på tribunen, er det ille. Har vi for få poeng, så er det et helvete. Spiller vi ikke fin nok fotball, så er det et problem. Alle mener noe, det kan jeg ikke være med på.

Gull ikke realistisk

Deila synes det er mer positivt enn negativt i klubben. Som eksempel trekker han fram at man heller bør skryte av de 11 000 tilskuerne som faktisk møtte opp, framfor de 5000 som ikke var på Intility Arena.

På spørsmål om hvor langt han kan ta Vålerenga denne sesongen – om for eksempel gull er realistisk – svarer han:

- Nei, vi er ikke gode nok per dags dato. Men vi skal slåss om å komme blant de seks beste.

Vålerenga møter Tromsø borte i neste kamp. Deretter venter storkampen mot Lillestrøm hjemme 26. mai.

Eliteserien
Brann1082017-326
Rosenborg1063116-521
Ranheim1062220-1520
Haugesund1053216-1218
Vålerenga1053216-1318
Molde1052315-1117
Sarpsborg1044217-1116
Odd1051417-1216
Tromsø1042416-1414
Kristiansund1024412-1510
Lillestrøm1031611-1710
Strømsgodset1023514-159
Bodø/Glimt102358-139
Stabæk101459-177
Sandefjord1012710-245
Start101187-244
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media