Zinedine Zidane:

Oppgitt etter overgangsnekten: - Det er absurd

Real Madrid håper opphavet til Zidanes fire sønner vil forandre dommen.

IKKE BLID: Real Madrid-manager Zinedine Zidane mener overgangsnekten er irriterende og håper det blir fikset. Foto:  EPA/EMILIO NARANJO/NTB Scanpix
IKKE BLID: Real Madrid-manager Zinedine Zidane mener overgangsnekten er irriterende og håper det blir fikset. Foto:  EPA/EMILIO NARANJO/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I går kom det fram at Real Madrids anke i forbindelse med overgangsnekten ble avvist. Det betyr at Real Madrid og Atlético Madrid ikke kan hente spillere før januar 2018. De kan signere spillere i perioden, men spillerne blir ikke en del av klubben før 1. januar.

Real Madrid-manager Zinedine Zidane er opprørt over hele saken.

- Det irriterer meg at det har skjedd og jeg håper det kan bli fikset raskt, sier Zidane ifølge spanske Marca.

Det var i januar 2015 at FIFA startet etterforskning mot de to Madrid-klubbene etter mistanke om brudd på regelverket for overganger i forbindelse med utenlandske spillere under 18 år.

Forstår det ikke

Fire av Zidanes sønner spiller for Real Madrid og overgangene deres ble etterforsket. Disse overgangene er blant grunnene til at Real Madrid nå ikke får hente spillere på en stund.

- Jeg forstår ikke straffen, mine barn ble født her og har tilbrakt hele livet her og det er absurd at de ikke kan spille fotball, sier Zidane, som samtidig forteller at sønnene må være tålmodige.

Real Madrid argumenterer med at Zidanes kone, Veronique, er av spansk opphav og at alle de fire sønnene derfor har spansk statsborgerskap og da er kvalifisert til å spille for Real Madrid, skriver engelske The Independent. Klubben håper at dette halmstrået vil forandre saken.

- Det er absurd og klubben vil gjøre alt for å omgjøre dommen. Jeg kan ikke si mer. Prat vil ikke forandre noe, sier Zidane om saken.

FIFA-reglene sier at spillere under 18 år ikke kan gjennomføre en internasjonal overgang, men det er tre unntak; dersom en spillers foreldre flytter til landet som følge av andre grunner enn fotball, dersom spilleren er mellom 16 og 18 år og overgangen er mellom to klubber i EU eller dersom spilleren bor innenfor 50 kilometer fra grensa til landet han skal flytte til.

Var urettferdig

Barcelona har tidligere fått en liknende straff. Den katalanske storklubben fikk forbud mot å hente spillere i to strake overgangsvinduer etter at klubben forbrøt seg mot det samme regelverket rundt overganger for yngre spillere.

Klubben hentet blant annet Aleix Vidal og Arda Turan sommeren 2015, og duoen fikk ikke spille for sin nye klubb før 1. januar 2016.

Barcelona-manager Luis Enrique forteller at han ikke husker hva han uttalte da Barcelona ble straffet. Han fikk spørsmål om dommen mot de to Madrid-lagene på en pressekonferanse, men valgte å fokusere på Barcelonas dom.

- Var det urettferdig? Vel, ja, og jeg mener fortsatt det, sier Enrique ifølge Marca.

Anker

Verken Real Madrid eller Atlético Madrid har gitt opp saken og skriver i en pressemelding at de vil anke avgjørelsen videre til idrettens voldgiftsrett (CAS).

- Klubben mener avgjørelsen er dypt urettferdig og vil starte ankeprosessen til CAS med en gang, der kravet er at avgjørelsen vil bli omgjort. Vi håper avgjørelsen i CAS kommer så raskt som mulig, melder Real Madrid på sin hjemmeside.

- Vår klubb aksepterer ikke FIFAs avgjørelse. Derfor har vi bestemt å anke til CAS. Vi har handlet helt etter regelverket og alt har blitt regulert av FIFA, skriver Atlético Madrid på sin hjemmeside.

Klubbene har fem dager på seg til å anke avgjørelsen.

Les også: Dommen kan påvirke Martin Ødegaards fremtid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer