Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oppgitt etter russisk doping: - Føler ikke at jeg fortjener den bronsen

B-prøven er klar: Alexander Krusjelnitskij har testet positivt for meldonium. Det kan gi Norge bronsemedalje.

DOPING: Alexander Krusjelnitskij B-prøve viste også spor etter meldonium. Foto: Aaron Favila/AP
DOPING: Alexander Krusjelnitskij B-prøve viste også spor etter meldonium. Foto: Aaron Favila/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det var bittert da, og det blir ikke noe mindre bittert nå når vi vet at vi har konkurrert på ulike vilkår, sier Magnus Nedregotten etter at Alexander Krusjelnitskij ble tatt for doping.

Russeren har konkurrert under det olympiske flagget i Pyeongchang. I forkant av OL ble det avslørt systematisk statsstøttet doping i Russland, og flere russiske utøvere ble ikke invitert til lekene.

Krusjelnitskij var imidlertid en man ikke hadde mistanker mot, og curlingspilleren fikk delta i Sør-Korea. Sammen med Anastasija Bryzgalova konkurrerte han i mixed curling, hvor det ble medalje etter seier over Norge i bronsefinalen. Nå må de trolig gi fra seg medaljene igjen.

CURLINGPAR: Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien får trolig bronsemedaljen i posten. Foto: Hans Arn Vedlog / Dagbladet
CURLINGPAR: Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien får trolig bronsemedaljen i posten. Foto: Hans Arn Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Kjipt

Krusjelnitskij hadde allerede avgitt en positiv A-prøve, og nå er B-prøven klar. Også her fant testerne spor etter meldonium, ifølge Inside the Games. Det har foreløpig ikke blitt satt opp en høringsdato for russeren.

Dersom curlingspilleren til slutt blir dømt for doping vil Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten bli tildelt bronsemedalje i OL.

- Det er veldig spesielt, og vanskelig å forholde seg til. Det føles uansett kjipt. Vi lever for øyeblikket, og det er forbi uansett. Jeg føler ikke at jeg fortjener den bronsemedaljen, og det gjør i hvert fall ikke de, sier Nedregotten.

Får gå under russisk flagg?

Det har vært snakk om at Russlands utestengelse ville bli løftet etter OL, og at utøverne skulle få gå under det russiske flagget under avslutningsseremonien. Den positive dopingprøven reduserer sjansene for at IOC vil la det skje.

Krusjelnitskij skal ha fortalt personer i det russiske støtteapparatet at han frykter at noen puttet noe i drikken hans under en treningsleir i Japan før OL.

– Det kan ikke ha skjedd i OL-landsbyen, for der spiser alle den samme kantinematen. Det er mulig at det har skjedd under en treningsleir eller i en periode imellom der. Det kan også være noe som har skjedd innad i laget, eller det kan være noen som har politiske mål, sier Russlands curlingpresident Dmitri Svisjtsjev til nyhetsbyrået AP.

Tennisstjerne utestengt

Noen har ment at meldonium ikke vil gi noen fordel i curling, noe Nedregotten kun er delvis enig i.

- Jeg registrerer at noen mener det, og det tror egentlig ikke jeg heller. Men det kan hjelpe mentalt, da du tror at du har en fordel. Det var lite restitusjonstid mellom kampene, og man blir mentalt sliten.

Nedregotten vet ikke hva som vil skje videre. Han har hørt rykter om at de kan få reise tilbake til Sør-Korea for å hente medaljene, men også at de vil bli sendt i posten. Foreløpig er alt uklart.

Tidligere har den russiske tennisstjerna Marija Sjarapova blitt utestengt fra idretten for bruk av den samme stoffet. Hun fikk en dom på 15 måneder. Stoffet ble forbudt først i 2016, og det året ble hele 24 utøvere tatt for bruk av det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!