NEPPE HELT FORNØYD: Pep Guardiolas City ledet 2-0, men klarte ikke dra i land tre poeng mot Tottenham på Etihad. Foto: NTB Scanpix/ Reuters / Jason Cairnduff
NEPPE HELT FORNØYD: Pep Guardiolas City ledet 2-0, men klarte ikke dra i land tre poeng mot Tottenham på Etihad. Foto: NTB Scanpix/ Reuters / Jason CairnduffVis mer

Premier League:

Oppgitt Guardiola: - Er det første spørsmålet ditt om dommeren?

Illsint på sidelinja da City slapp Tottenham til uavgjort.

(Dagbladet): Manchester City - Tottenham 2-2.

Pep Guardiola har vært både morsk og muggen de siste ukene etter skuffelser levert av Manchester City-mannskapet, men i kveld så det lenge ut til at den sure truten skulle snus til et skikkelig vinnerglis.

Men da laget hans virkelig leverte framover på banen, og sikret seg en god 2-0-ledelse, skulle dommer og målvakt sørge for at heller ikke denne lørdagen endte i lyseblå jubel.

Mens City trolig ble snytt for minst en straffe, kom Tottenham tilbake med to scoringer (en av dem trolig offside) bak keeper Claudio Bravo - som ifølge uoffisiell statistikk nå har sluppet inn de siste seks avslutningene som har truffet City-målet.

Guardiola er nok likevel mer frustrert over dommer Andre Marriner etter kampen - men det ville han ikke si noe som helst om i intervjuet etterpå.

- Er det første spørsmålet ditt om dommeren? Dette er BBC, jeg trodde dere la prestisje i å snakke om fotballen, svarer spanjolen da straffesituasjonen uunngåelig blir tatt opp.

- Vi spiller en fantastisk kamp, men det er umulig: Det er en kopi av det som har skjedd hele sesongen. Vi skaper masse sjanser og slipper til få. Vi er triste og lei oss for det som skjedde, men jeg er ekstremt stolt over lagets prestasjon, sier Guardiola.

Herjet i første

Hjemmelaget dominerte fullstendig i første omgang, og Tottenham kan takke svake avslutninger og en lenge sterk Hugo Lloris for at de klarte å holde nullen til pause.

Spesielt etter stygge balltap på egen halvdel ble det farlig i Spurs-forsvaret, men verken Sergio Aguero, Kevin de Bruyne eller noen av de andre klarte å utnytte Manchester Citys overtak og sjanser.

Mauricio Pochettino så seg nødt til å gjøre en formasjonsendring underveis, og Tottenham la om til fire bak en periode i Jan Vertonghens skadefravær, men det var lite som så ut til å virke mot et kamplystent City som åpenbart hadde håp om å glede manager Pep Guardiola etter noen mørke stunder i det siste.

Bortelaget skapte selv lite framover.

Eksploderte etter pause

Ofte fører sånne førsteomganger til et endret kampbilde etter hvilen - men på Etihad fikk hjemmelaget i stedet tidlig uttelling.

OPS: Hugo Lloris headet ballen rett i Leroy Mané, som kunne sette inn 1-0. Foto: NTB Scanpix/Reuters / Andrew Yates
OPS: Hugo Lloris headet ballen rett i Leroy Mané, som kunne sette inn 1-0. Foto: NTB Scanpix/Reuters / Andrew Yates Vis mer

Kevin de Bruyne slo en glimrende pasning mot Leroy Sané i bakrom, Hugo Llloris styrtet ut for å bryte ballbanen, men da franskmannen stupte fram for å heade kula unna, traff han i stedet Sané som fikk åpent mål og 1-0.

Den vanligvis bunnsolide franske målvakten hadde flere feil på lager. Bare et par minutter til hadde gått da Raheem Sterling slo en lav crosser inn foran mål, Lloris så ut som han hadde kontroll på ballen, men glapp den merkelig ut av kropp og rett i beina til en ventende Kevin de Bruyne. Belgieren bare dyttet den andre veien og i nettet fra kloss hold.

Og nå var kampen virkelig i ferd med å ta fyr, for Tottenham reduserte like etter. Backvåpenet Kyle Walker slo et perfekt innlegg fra høyre, og Dele Alli stanget inn 1-2, etter bare 13 minutter spilt av andre omgang.

Ropte på straffe

Det var moro etter det, og Manchester City fortsatte å skape mest.

Guardiola fikk vann på den nevnte dommermølla da Raheem Sterling ble spilt gjennom forsvaret kvarteret før slutt, Kyle Walker ga ham en tydelig dytt i siden i avslutningsøyeblikket, og hadde Sterling gått i bakken kunne han fort fått straffe i stedet for et puslete skudd rett på keeper. Dommer André Marriner gjorde uansett ingenting.

NEDTUR: Skuffede City-spillere etter utlikningen. Foto: NTB Scanpix/ Reuters / Andrew Yates
NEDTUR: Skuffede City-spillere etter utlikningen. Foto: NTB Scanpix/ Reuters / Andrew Yates Vis mer

Det gjorde han heller ikke da Tottenham til alt overmål utliknet rett etterpå, selv om det så ut som en hårfin offside i forspillet til innbytter Heung-Min Sons 2-2-scoring fra elleve meter.

Bortelaget hadde kommet tilbake, og Guardiola var illsint på sidelinja.

Supertalentet Gabriel Jesus ble satt inn for å jage vinnermålet, og brasilianeren hadde også ballen i nettet like etter vinnermålet - offside.

Da endte det 2-2 og med ett poeng til hver, et resultat som vel passet Chelsea best. Antonio Contes lag kan øke forspranget i teten til ni poeng med seier over Hull i morgen.

- For å være ærlig var de bedre enn oss. I første omgang slapp vi til mange sjanser, men vi var litt bedre i andre. Vi viste styrke, for det er tøft å havne 2-0 under for City, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino, som mener Sterlings mulige straffe ikke var noe særlig å snakke om.

- Du kan like gjerne si at det var hands på Sané før 1-0, vi kan ikke plukke sånn på hver eneste lille situasjon, sier argentineren.