Oppgitt Hodgson til engelsk journalist: - Det er ikke et intelligent spørsmål

Fikk spørsmål om Englands mulige suksess på dagens pressekonferanse.

<b>KAN VINNE GRUPPA:</b> England-manager Roy Hodgson og laget har fått en godkjent start på EM. Foto: Marius Becker/dpa/NTB Scanpix
<b>KAN VINNE GRUPPA:</b> England-manager Roy Hodgson og laget har fått en godkjent start på EM. Foto: Marius Becker/dpa/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): England står med fire poeng etter to kamper i gruppespillet i EM. Den siste kampen mot Slovakia er derfor veldig viktig med tanke på hvilken nasjon Roy Hodgsons menn møter i neste runde.

På dagens pressekonferanse før møtet med Slovakia i morgen, ble Hodgson spurt om framtida si som landslagstrener.

Det engelske fotballforbundet åpner for å forlenge kontrakten til manageren dersom laget går til semifinalen i EM. Dersom lager ryker før semifinalen lever Hodgson på lånt tid.

- Hvis vi går til semifinalen må det åpenbart regnes som en suksess, sier styreleder i det engelske fotballforbundet (FA), Greg Dyke, til BBC, skriver NTB.

Det var da en journalist fra ITV kom med et oppfølgingsspørsmål i den forbindelse, at Hodgson ble litt oppgitt.Spørsmålet gikk slik: «Se bort fra hva styreleder mener vil være suksessfullt for England i EM. Hva mener du vil være suksessfullt i denne turneringen?»

Hodgson svarte følgende:

- Det er ikke et intelligent spørsmål. Jeg fornærmer deg nå, og det mener jeg ikke. Det er ikke et spørsmål for trenere. Alt vi kan gjøre er å forberede fotballag. Hva som er en suksess og hva som ikke er en suksess beror på mange ting. Det kan være så enkelt som at vi spiller utrolig dårlig og likevel går videre til det folk mener er en suksessfull runde, eller du kan være uheldig å spille bra fotball og ryke ut på grunn av en dommeravgjørelse, skade på en spiller eller noe annet som skjer i en fotballkamp, noe som nylig skjedde mot Russland. Plutselig kan det bety at laget gjorde det veldig dårlig fordi de slapp inn mål på overtid etter det mange mente var en god forestilling, eller så er det tilfredsstillende fordi det lover godt for framtida. Hvem vet. Alt vi trenere kan gjøre er å jobbe og forhåpentligvis hjelpe lag i å vinne kamper, hjelpe lag til å forbedre seg, og så får folkene som tar avgjørelsene på klubbnivå eller landslagsnivå bestemme om de som styrer laget er de riktige folkene, sier Hodgson, som legger til at han tar en kamp av gangen i denne turneringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer