Oppgitt Johaug: - Svenskene er mye lettere å begeistre

Lei av store krav.

(Dagbladet): Therese Johaug fikk seg en ellevill kjøretur av Top Gear-skikkelsen «The Stig» i Holmenkollen denne uka. Hun fikset også en kjøretur på rokjæresten Nils Jakob Hoff.

VM-dronningen bruker ellers tida til å lade opp til Skarverennet.

Og til å lange ut mot norsk presse.

- Merkelig Ifølge sporten.com mener Johaug nemlig at norske medier er altfor kravstore.

- Jeg har jobbet knallhardt for å oppnå dette, og det er litt merkelig at Norge blir kritisert for å være for gode og dominere langrennssporten for mye. Det har jo ikke kommet av seg selv. Vi kan da vel ikke bare stoppe og trene, og slutte å utvikle oss? spør Johaug og legger til:

- Jeg synes også den norske pressen er blitt kravstor når det gjelder sportslige resultater. En bronse blir nesten sett på som et tap - kun gull er godt nok. Her er svenskene mye lettere å begeistre.

Handler om antall medaljer Det er imidlertid ikke fullt så enkelt.

Det poengterer den rutinerte svenske langrennsjournalisten i Expressen, Tomas Petterson, overfor Dagbladet.

FIKK KJØRT SEG: Therese Johaug var ikke veldig høy i hatten etter å ha blitt tatt med på en vill kjøretur av selveste «The Stig». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FIKK KJØRT SEG: Therese Johaug var ikke veldig høy i hatten etter å ha blitt tatt med på en vill kjøretur av selveste «The Stig». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Therese Johaug har selvfølgelig rett i at det er sånn nå, det er helt naturlig. Men hvis Sverige hadde vunnet like mye som Norge, så hadde det svenske publikummet vært akkurat like bortskjemt som det norske. At det svenske publikummet er lettere å begeistre nå kommer jo av at vi ikke vinner like mye som dere, sier Petterson til Dagbladet.

Norge tok tilsammen 20 medaljer, elleve gull, fire sølv og fem bronse, i årets ski-VM, mens Sverige hentet ni medaljer - 2-4-3.

Petterson trekker fram Kalla og Bjørgen som eksempel.

- Dette henger sammen med resultatene. Om Charlotte Kalla plutselig begynner å ta like mange gull som Marit Bjørgen, blir det ikke like gjevt de gangene hun tar sølv i et mesterskap, poengterer Expressen-journalisten.