Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Island - Norge: 2 dager igjen

Oppgitt King: - La meg gjøre én ting klart!

- Har aldri sagt at jeg er misfornøyd i Bournemouth.

FØLER BEHOV FOR Å OPPKLARE: Joshua King. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FØLER BEHOV FOR Å OPPKLARE: Joshua King. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
  • Island - Norge, lørdag kl. 22 på TV 2

REYKJAVÍK (Dagbladet): Lars Lagerbäck (69) og fotballandslaget landet torsdag i Reykjavík. Lørdag venter privatlandskamp mot Island.

Laget dro omtrent rett fra flyplassen til trening på Laugardalsvöllur. Men det var uten Joshua King (26), som har fått føling med en kranglete rygg. Det skal likevel ikke være fare for kampen.

SLITER MED RYGGEN: Joshua King fulgte torsdagens trening fra tribunen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SLITER MED RYGGEN: Joshua King fulgte torsdagens trening fra tribunen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Bournemouth-angriperen så treningen fra tribunen. Og det siste døgnet har han vært misfornøyd med inntrykket han mener er blitt tegnet i visse medier.

Instagram-profilen sin skriver King:

«La meg gjør én ting klart! Jeg har aldri sagt at jeg er «misfornøyd» i Bournemouth. Jeg sa: «Jeg er misfornøyd med min egen prestasjon denne sesongen.» Ja, jeg var misfornøyd med å spille i en dypere rolle, men det betyr ikke at jeg ikke prøvde å gjøre mitt beste for laget i hver kamp!»

King har kontrakt med Bournemouth fram til 2021. Denne sesongen scoret han åtte mål i Premier League, mot 16 i fjor. Bournemouth havnet på 12. plass.

- Hvis du spør en vanlig norsk fotballspiller, ville han ha svart: «Ja, det var kanskje en bra sesong.» Men jeg er ikke fornøyd. Jeg gjorde det veldig bra året før. Den første sesongen scoret jeg seks mål. I fjor hadde jeg 16. Nå endte det på åtte. Jeg mener at jeg bør ligge på et tosifret antall scoringer hvert år, sier han til Dagbladet.

Han forklarer det delvis med at han fikk en ny rolle på laget. Han vil helst spille spiss, men kan brukes i fire posisjoner: Spiss, tilbaketrukket spiss og på kantene.

- Jeg tror jeg bare hadde én kamp som spiss. Det var den siste mot Burnley, påpeker han.

Samtidig er det ingen tvil om at skikkelig fart på karrieren har han først fått i Bournemouth. I intervjuer har han gang på gang trukket fram manager Eddie Howe som mannen som har hjulpet ham. Derfor fortviler han over at det denne uka angivelig er blitt tegnet et feilaktig bilde av situasjonen.

«Aviser som vrir på ord og sier at jeg er misfornøyd med manageren som hjalp meg til å bli den spilleren jeg er i dag, tar feil», skriver han på Instagram.

King satt med hettegenser over seg på Laugardalsvöllur torsdag ettermiddag. Han så ikke spesielt fornøyd ut. Og trolig må han ha følt at historikken traff ham i ansiktet igjen. King har ikke spilt landskamp på nesten åtte måneder. Sist gang var i 8-0-seieren over San Marino 5. oktober.

Årsaken er skader. Mot Australia og Albania i mars oppga han «private grunner» til å melde forfall. Både Ola Kamara, Bjørn Maars Johnsen og Tarik Elyounoussi gjorde sine saker bra i de to kampene.

Etter sesongen i Premier League oppsøkte King en fysioterapeut i Los Angeles for å få skikk på ryggen. Men åpenbart er han ikke hundre prosent frisk ennå.

Kampen mot Island spilles klokka 22.00 lørdag og sendes på TV 2. Onsdag venter Panama på Ullevaal stadion, også det privatlandskamp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media