Oppgitt Kristoffersen: - Det er håpløst

Reagerer på løypa etter skuffende plassering.

KRITISK: Henrik Kristoffersen. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo
KRITISK: Henrik Kristoffersen. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo Vis mer
Publisert

De norske utøverne sleit i Adelboden, og mest skuffende var Henrik Kristoffersen, som ble nummer 27.

- Jeg har ikke så mye å si, sier Kristoffersen til TV 2.

- Helt ærlig så tør jeg ikke i andre omgang, rett og slett så enkelt. På grunn av hvordan løypa er satt i andre omgang, spesielt det siste henget, sier han.

Han reagerer på løypa og peker på at alle de fire som gjorde det best etter første omgang er gode i en helt annen fartsdisiplin - og at den raske løypa favoriserer dem.

- Det går ekstremt fort, det ser du etter første omgang også, alle fire der oppe kjører super-G og er gode i super-G. Odermatt er topp-15. Kilde er topp to i verden og Loic (Meillard) var vel 15 i Bormio og «Pinten» (Pinturault) er topp-10 i super-G i verden, så da sier vel det sitt, sånn sett, sier Kristoffersen til TV 2.

- Oppgitt

Han mener likevel han taler for døve ører når han tar opp temaet.

- Det er ikke vits å si ifra til noen, for det er ikke noen som gjør noe uansett. Mange prøver å si ifra så mange ganger, men det er bare håpløst. Og noen liker det sånn, og det er fair det, men jeg syns det er litt på kanten, sier Kristoffersen videre.

- Men i morgen er det slalåmrenn og da får vi håpe at det blir annerledes, sier Kristoffersen.

26-åringen sier videre at han blir oppgitt over situasjonen.

- Jeg var ikke frustrert engang, jeg var oppgitt. Nå er det litt slik at utstyret ikke funker på denne snøen her. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har vært på pallen i Adelboden, men det er ganske mange. Jeg har ikke så mye i si, sier han.

Kilde nummer fem

Aleksander Aamodt Kilde lå på fjerdeplass i storslalåm i Adelboden etter første omgang. Det endte med en femteplass.

- Det er litt surere i dag merker jeg. Jeg kjente det var noen stedet jeg la igjen de tidelene, sier Kilde til TV 2 om tidelene opp til pallen.

I finalen kjørte han inn til en foreløpig andreplass, snaut fire tideler bak ledende Filip Zubcic. Marco Odermatt kom i mål to hundredeler foran Kilde.

Alexis Pinturault var nest sist ut og hadde skumle hensikter. Han knuste de øvrige med over sekundet - den raskeste tiden i andre omgang.

Dermed var det bare én mann som kunne true franskmannen. Loic Meillard hadde tre tideler på Pinturault, men forspranget ble raskt spist opp og han gjorde også en stor feil.

I mål var sveitseren 1.65 bak vinneren - inn til en tredjeplass. Zubcic ble nummer to.

Fabian Wilkens Solheim nummer 17.

Det ble dermed ingen stor norsk dag i Sveits.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer