Oppgitt Mini: - Skal lure på hvem som kommer opp med en sånn idé?

Landslaget stenger treningene før Ungarn-kampen.

I SAMTALE: Jahn Ivar «Mini» Jakobsen og Per-Mathias Høgmo tok en prat før kveldens trening på Åråsen Stadion.
I SAMTALE: Jahn Ivar «Mini» Jakobsen og Per-Mathias Høgmo tok en prat før kveldens trening på Åråsen Stadion.Vis mer

Norge - Ungarn, på TVNorge torsdag klokka 20.45

LILLESTRØM (Dagbladet): TV 2's fotballekspert Jahn Ivar «Mini» Jakobsen (50) og det øvrige pressekorpset ble bedt om å forlate kveldens landslagstrening på Åråsen Stadion.

Per-Mathias Høgmo har bestemt at alle treningene før Ungarn-kampen torsdag skal lukkes etter en viss periode. Grunn: Optimalisering av forberedelsene før playoffkampene.

- Det synes jeg rett og slett er dumt, sier Mini til Dagbladet.

På Åråsen Han har tidligere vært kritisk til de lukkede treningene. I kveld fikk han selv oppleve hva det innebærer i praksis. Norge hadde lagt ukas første trening til Lillestrøm.

Spillerne entret gresset litt før klokka 19.00. Men til tross for at det er vanlig å stenge treninger etter 15 minutter, fikk pressen være på Åråsen i 30 minutter. Så kom beskjeden:

- Dere må forlate området.

Mini fyrer løs:

- Jeg tenkte kanskje i min villeste fantasi at de kom til å ha hele treninga åpen. Stefan Johansen, Markus Henriksen, Vegard Forren, André Hansen og Alexander Tettey var ikke engang til stede. Det er ingenting som skjer på treninga her som påvirker resultatet om det hadde vært noen og sett på.

- Jeg er overrasket. Hvem er han som sitter og sier: «Du, skal vi ikke stenge alle treningene?» Jeg bare lurer. Hvem i all verden er det som klarer å komme opp med en sånn idé? Men det er ikke sikkert jeg skjønner alt.

- Noen teorier?

- Nei, jeg vet ikke. Men Per-Mathias må få skylda. Det er han som er sjef og tar avgjørelsene.

Satt igjen Mini bet seg merke i at det bare var pressen som måtte gå.

I FLOMLYS: Folk med bostedsadresse på Åråsen (vinduene i bakgrunnen) hadde fullt innsyn til hele treninga.
I FLOMLYS: Folk med bostedsadresse på Åråsen (vinduene i bakgrunnen) hadde fullt innsyn til hele treninga. Vis mer

- Karim Essediri, den gamle Lillestrøm-stjerna, satt igjen. Det samme gjorde to damespillere. Det var bare media som måtte gå. Hadde det ikke vært for at jeg selv scoret så mange mål mot Lillestrøm, kunne jeg helt sikkert kommet inn i en av leilighetene bak det ene målet og sett treninga.

Han fortsetter:

- Med Kåre Ingebrigtsen i Rosenborg er det ikke sånn. Under Nils Arne Eggen var det definitivt ikke sånn. At 20-30 pressefolk må gå, mens 10-15 personer sitter igjen og ser treninga, synes jeg rett og slett er dumt.

- Hva leste du ut av de 30 minuttene du fikk se?

- Det var en generell oppvarming på 30 minutter. De hadde satt ut noen figurer spillerne sikkert måtte forholde seg til. Men Norge kommer definitivt ikke til å finne opp noe nytt. Å tro at Ungarn bryr seg om hva Norge gjør på trening, det kan du bare glemme, påpeker Mini.

Tight internasjonalt På Dagbladets spørsmål, om hvorfor Norge velger å stenge treningene, svarer Høgmo:

- Treningene er ikke stengt. De er faktisk åpne. Men vi velger å stenge etter en periode. Det er rett og slett fordi internasjonal fotball blir stadig tightere. Vi har diskutert hvordan vi kan være best mulig forberedt, og har valgt å gjøre det på denne måten.

Les om dagens Høgmo-pressekonferanse her.

PS: Norge møter Ungarn klokka 20.45 torsdag. Returkampen spilles i Budapest søndag til samme tid.