KUNSTGRESS: I Sveits venter kunstgress for José Mourinho og Manchester United. Foto: Robbie Stephenson/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
KUNSTGRESS: I Sveits venter kunstgress for José Mourinho og Manchester United. Foto: Robbie Stephenson/JMP/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Oppgitt Mourinho: - En veldig dårlig og vanskelig kunstgressbane

Manchester United åpner Champions League-sesongen på kunstgress mot Young Boys.

Young Boys - Manchester United 21.00 (Viasport 1)

Manchester United er i en knallhard gruppe med Juventus og Valencia, hvor det er forventet at kveldens motstander Young Boys blir revefor.

Den sveitsiske klubben er i Europas gjeveste turnering for første gang i karrieren, men har kanskje et ess i ermet når storklubbene kommer på besøk: kunstgressbane.

For Tottenham gikk blant annet på en smell mot Young Boys i Champions League-kvalifiseringen i 2010 (2-3), hvor daværende manager Harry Redknapp mente at kunstgressbaner burde bli forbudt i europeisk fotball.

Everton hadde imidlertid få problemer med å slå samme lag i Europa League tilbake i 2015 (4-1). Da scoret blant annet Romelu Lukaku tre mål for de blå.

Det store spørsmålet denne runda er Eden Hazard. Er det bare å få ham på? Hva med å hitte ham på? Selge Salah? Mané? Og vi har sett på en mini-Alonso. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

- Dårlig kunstgressbane

Manchester United-manager José Mourinho er likevel bekymret før møtet med debutantene.

- Nå starter Champions League for oss i en utrolig vanskelig gruppe. Den første kampen spilles på en veldig dårlig og vanskelig kunstgressbane hvor Fred f.eks. spilte med Sjakhtar Donetsk, og han sier det var en veldig dårlig erfaring for ham, sier Mourinho til Premier League offisielle hjemmeside.

Portugiseren fikk også spørsmål om temaet på gårsdagens pressekonferanse.

- Alle vet at det er annerledes, men det jeg hadde å si om det sa jeg forrige uke i Genéve. Jeg vil ikke bruke det som en mulig unnskyldning om vi ikke skulle levere en god forestilling, sier Mourinho.

Manageren brukte deretter tennistjerna Roger Federer som et eksempel.

- Jeg kan gi et eksempel, vi er i Sveits, hjemmet til en av de beste tennisspillerne, og jeg er ganske sikker på at han ikke alltid er like glad for å spille på et slikt underlag. Men han må spille og han må vinne, sier Mourinho, som velger å spare en spiller som Antonio Valencia fordi han er redd for belastningen kneet hans vil få på kunstgress.

- Viktig periode

United-stopper Chris Smalling kom på scoringslista mot Watford sist. For ham vil det ikke bli noe nytt å spille på kunstgress.

- Jeg har spilt på kunstgress for England mot Litauen noen ganger, sier Smalling ifølge klubbens offisielle hjemmeside.

Manchester United har vunnet to strake bortekamper mot Burnley og Watford i Premier League, etter det forsmedelige tapet mot Brighton.

- Vi vil reise litt tidligere for å sørge for at vi trener på den banen så vi kan bli vant til den, men etter to strake borteseire mener jeg vi kan bygge videre på det, i en viktig periode hvor det er så mange kamper, sier Smalling videre.

Advarer

Juan Mata advarer samtidig sine røde lagkamerater.

- Det vil være en stor feil å undervurdere dem bare fordi de ikke er et like stort navn som andre lag, sier Mata til klubbens offisielle hjemmeside, og påpeker at det er to andre storlag i gruppa.

Spanjolen mener de røde vil møte et lag som er skikkelig motivert for oppgaven, slik alle som møter en storklubb som Manchester United er.

- Det vil bli en tøff start på Champions League, mener Mata.

Manchester United har tidligere tapt mot sveitsisk motstand på bortebane, mot Basel november i fjor (0-1).