SKUFFET: Det var en tydelig skuffet Brann-trener Lars Arne Nilsen (i sort) som møtte pressen etter kampen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SKUFFET: Det var en tydelig skuffet Brann-trener Lars Arne Nilsen (i sort) som møtte pressen etter kampen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Oppgitt og langt nede etter tapet: - Vanskelig å si om vi var preget

Lars Arne Nilsen er skuffet over at Brann slapp inn to billige mål i «seriefinalen».

BERGEN (Dagbladet): Brann klarte aldri å reise seg etter to tidlige baklengsmål mot Rosenborg i går kveld. Det ene målet skjedde etter klabb og babb i feltet, før ballen gled mellom beina på keeper Markus Olsen Pettersen to minutter etterpå.

Dermed festet RBK et grep om gullet med 2-1-seieren. Brann-trener Lars Arne Nilsen (54) var langt nede da han møtte pressen etter kampen.

- Det syns jeg er vanskelig å si, hvorfor vi slipper inn de to målene, for det er veldig billige mål. Det er vanskelig å si. Vi har ikke noen god start på kampen. Når vi ligger under 2-0 etter 15-20 minutter så er ikke det godt nok, sier Nilsen til Dagbladet og kikker i bakken.

Før kampen ble det snakket om at Brann skulle ta kampen til Rosenborg og gjøre det vanskelig for dem med høyt tempo og mange løp. I stedet ble det motsatt scenario i første omgang.

- Det er vanskelig å si med de målene de får, men jeg føler vi gjør det etterpå da, så får vi 1-2 og så ... begynner Nilsen.

- Jeg syns kampen er ganske jevn, jeg syns vi starter helt ok, men det er klart de får noen sjanser der. Så får de 1-0, så får de et mål som ... og det preger jo kampen. Det er vanskelig å si om det er det som gjør at ballen glir under keeper og at vi ikke treffer bedre med presisjonen, at det er fordi vi er preget, det er vanskelig, slike detaljer skjer, fortsetter Nilsen.

- God prestasjon

For det var en kamp hvor Rosenborg var klart best før hvilen, før Brann kom tilbake i andre omgang og var det førende laget.

- Jeg syns ikke kampen under ett viser at vi er preget, jeg syns vi er rolige med ball. Jeg syns det er en god prestasjon, men det er ikke et godt resultat, sier Nilsen.

Treneren fikk betalt for dobbeltbyttet han gjorde i pausen da innbytterne Deyver Vega og Douda Bamba sto for assist og scoring på reduseringen.

Så fikk Bamba en stor sjanse til å utlikne, men André Hansen vartet opp med en god redning før Bamba skuslet bort returmuligheten.

Det ble et definerende øyeblikk i den andre omgangen for Brann: Sjansen som gikk tapt.

- Ja, det er jo det. For dem glir den under keeperen og for oss går den akkurat ikke inn. Det er den lille marginen ofte, sier Nilsen.

- Sannsynligvis avgjort

Rosenborg leder med fem poeng og mye skal til om ikke gullet havner i Trondheim nok en gang. Nilsen sier følgende om gullkampen:

- Den er sannsynligvis avgjort og de har jo fem poeng og det er klart de må tape to og vi må vinne. Det er mulig, men vi får konsentrere oss om å komme oss inn blant de tre beste så får vi se hva som skjer.

Deretter spør Dagbladets kommentator Morten Pedersen treneren om Europa 2019 er viktigere enn seriegull 2018.

- Det er vanskelig, hvis vi kunne tatt gullet ville det vært fantastisk. Vi er jo nær å være med helt inn, men det er ekstremt viktig for oss å bli topp 3 og være med i Europa. Det er det, og det må vi helst være hvert år, sier Nilsen.

- Ikke avgjort

En som har langt mer grunn til å juble er RBK-trener Rini Coolen (51), som kan ta The Double med Rosenborg. Han vil likevel ikke gå med på at gullkampen er over.

- Det er aldri over, for da lener du deg tilbake og tenker at alt er lett. Vi skal jobbe fra kamp til kamp og det er forsatt ikke avgjort, men det er veldig nære, sier Coolen til Dagbladet.

Neste oppgave for Rosenborg er Start i semifinalen i cupen førstkommende torsdag.

- Vi feirer i garderoben etter denne kampen, men vi vet også at vi har en eller to dager til å trene til neste kamp, for neste kamp er også en veldig viktig cupkamp. Vi feirer selvfølgelig i kveld, men så er vi klare igjen for neste kamp, sier Coolen.

For Brann gjelder det å holde enten Molde (fem poeng bak og èn kamp mindre spilt) eller Haugesund (fem poeng bak) bak seg på tabellen om det skal bli Europacup neste sesong.