Skuffende prolog for de norske

Oppgitt Øyre Slind: - Vet ikke hva jeg skal gjøre

Fire av sju norske kvinner gikk videre fra prologen. Ane Appelkvist Stenseth ble beste nordmann på 13.-plass.

UTE: Silje Øyre Slind tok seg ikke videre til finalen. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET.
UTE: Silje Øyre Slind tok seg ikke videre til finalen. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

COGNE (Dagbladet): Bare fire av de sju norske kvinnene som stilte til start klarte å ta seg videre til utslagsrundene etter prologen i italienske Cogne.

Ane Appelkvist Stenseth fra Grong var best av de norske på trettendeplass, men var 7,69 sekunder langsommere enn raskeste kvinne, sveitsiske Nadine Fähndrich.

Anne Kjersti Kalvaa ble nummer 17, slått med nesten 10 sekunder.

Anna Svendsen og Magni Smedås klarte så vidt å ta seg videre som nummer 29 og 30. I mål jublet sistnevnte høylytt over videre muligheter i Cogne. Hun og Svendsen var over 12 sekunder bak på de 1650 meterne.

Verken Julie Myhre (nr. 31), Silje Øyre Slind (40) eller Hedda Østberg Amundsen (41) klarte å ta seg videre fra prologen. Etter løpet var den en svært skuffet Øyre Slind som møtte Dagbladets reporter:

- Jeg får det bare ikke til. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, forteller hun.

Ingen av de norske VM-deltakerne går i Cogne, men Appelkvist Stenseth er reserve på det norske sprintlaget i Seefeld. Trettendeplassen er en ganske bra dokumentasjon på at formen er intakt en knapp uke før VM-sprinten.

I Cogne er det bare Norge og Sverige som stiller uten de aller beste løperne sine. Resten av verdenseliten er på plass, så nivået er omtrent slik det vil være i VM.

Solvenske Eva Urevc regnes som en av langrennssportens største talenter. Hun ble nummer to i prologen. Les mer om henne her:

Sterk Brandsdal

Også blant herrene sto de beste norske over. VM-reserven Eirik Brandsdal hadde den sjette beste tiden i prologen da fire av sju norske startende tok seg videre.

- Vi skulle gjerne hatt med noen flere i kvartfinalene, ja. Men det er litt rart føre. Det er kaldt under og varm snø oppå, så det er ikke så enkelt, fortalte ansvarlig landslagstrener for helga, Anders Bystrøm, til Dagbladet.

Store sprintnavn, som regjerende verdensmester Federico Pellegrino og de russiske løperne Sergej Ustjugov Alexander Bolsjunov var alle på start på sprinten i fri teknikk.

Pellegrino var den raskeste foran de franske sprintkanonene Lucas Chanavat og Richard Jouve. Brandsdal var over 4,5 sekunder bak Pellegrino.

Håvard Solås Taugbøl hadde den åttende beste tiden. Både Mathias Rundgreen (nr. 20) og Sondre Turvoll Fossli (22) tok seg greit videre blant de 30 beste som får gå utslagsrundene.

Kasper Stadaas (32), Even Northug (41) og Mathis Stenshagen (50) klarte ikke å ta seg videre fra prologen.

- Dette var seigt. Jeg hadde ikke dagen, sa Northug til Dagbladet idet han gikk ut av skistadion i Cogne.

Heller ikke for Mattis Stenshagen gikk det veien. Stenshagen har friplass i verdenscupen fordi han leder den skandinaviske cupen, men klarte ikke å innfri i VM-generalprøven.

- Det gikk tungt, men jeg har ikke vært så bra på trening i det siste heller. Sånn er det, sa Stenshagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer