TAR SJANSER: Kevin Melhus har tatt sjanser og satset både som bokser og promotor. Han arrangerte blant annet et stevne samtidig med Cecilia Brækhus bare noen mil fra hverandre. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
TAR SJANSER: Kevin Melhus har tatt sjanser og satset både som bokser og promotor. Han arrangerte blant annet et stevne samtidig med Cecilia Brækhus bare noen mil fra hverandre. Foto: Kristin Svorte / DagbladetVis mer

Kevin Melhus, bokser og promotor

Oppgitt proffbokser: - Går det ikke nå, er det over

Har tapt store beløp.

Proffbokser Kevin Melhus (28) har kommet skjeivt ut som promotor. De to første arrangementene endte med til dels store underskudd.

- Det er riktig. Jeg ønsker ikke å gå inn på eksakte beløp. Men min personlige økonomi tåler ikke en smell til. Går ikke stevnet This Is My House 20. oktober i null, så er det slutt, forteller Kevin Melhus til Dagbladet.

Han har bokset fem kamper som profesjonell og har vunnet alle. Men som arrangør har det gått tråere.

Han debuterte som promotor i det første «This Is My House» i Skien Fritidspark 21. oktober i fjor. Det endte med et stort tap og en bitter strid med hans daværende samarbeidspartner i det nystiftede selskapet Melhus Promotions.

Selskapet slo seg selv konkurs. Samarbeidet sprakk fullstendig.

Men det var ikke nok for å stanse motivasjonen hans.

Kevin Melhus gikk løs på det igjen med et nystiftet selskap. Og med nye partnere.

- Jeg har et mye sterkere apparat nå. Første gang var situasjonen preget av administrativt rot, hevder Melhus.

SISTE SJANSE: Kevin Melhus legger ikke skjul på at det er hans siste sjanse i Skien 20. oktober. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
SISTE SJANSE: Kevin Melhus legger ikke skjul på at det er hans siste sjanse i Skien 20. oktober. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer

Må jobbe

Han skulle helst satset på proffboksing på heltid for å nå sine mål. Men hans personlige økonomi gjør at han nå arbeider 40 prosent som ingeniør på anlegg.

26. mai forsøkte han seg på Tjuvholmen i Skur 13 i Oslo med eventet «This Is Oslo». Men også det endte med et dårlig økonomisk resultat.

- Jeg har gapt over veldig mye, som både bokser og promotor. Jeg er klar over det. Og jeg har jo aldri gjort dette før. Men det viktigste er at man lærer underveis. Folk ser hva jeg får til. Og jeg har aldri lurt noen. Det tror jeg folk setter pris på, sier Kevin Melhus.

Brækhus og Campions League

Det første stevnet i Skien ble arrangert samtidig som Cecilia Brækhus var noen få mil unna i Stokke og bokset tittelkamp mot Mikaela Laurén. Mange stusset over at to stevner med profesjonell boksing gikk parallelt.

Andre gang var det også datoen som forundret. Melhus valgte samme kveld som finalen i Champions League mellom Real Madrid og Liverpool. Samtidig møttes Lillestrøm og Vålerenga i Eliteserien. Og det var travhelg med Elitloppet på Solvalla i Stockholm. Alle tre sugde unna mange norske bokseentusiaster.

Skuret på Tjuvholmen var omtrent halvfullt.

- Det siste er helt riktig. Det var ikke den beste datoen. Jeg forhørte meg med TV2 om det var en problematisk dato. Men fikk til svar at det ikke var det. Så skyld på TV2, smiler Kevin Melhus.

Han sier at han har sjekket bedre på egenhånd denne gang.

Han er ikke like kategorisk når det gjelder det første stevnet i Skien som kolliderte med Brækhus i Stokke. Om det var uklokt.

- Nei, det ble en folkefest. Vi solgte 3000 billetter. Det ble et skikkelig bra arrangement. Det hendte mye i etterkant som veltet økonomien, sier Melhus.

Nå gyver han altså løs på et nytt arrangement. Andre utgave av This Is My House har sterke boksere på kortet, som det heter.

Torres bokser

Norges mest spennende bokser Bernard Torres er klar. Han spås en lysende karriere, og er det nærmeste Norge har til å kunne bli en verdensstjerne på herresiden.

Alexander Hagen overbeviste på Tjuvholmen og vant en baltisk tittel. Jamshid Nazari skal i ringen igjen. Han vant en kamp i Spania 7. juli. Ingrid Egner er klar igjen. Hun debuterte med seier på Tjuvholmen da motstanderen ble så utbokset at hun rett og slett ga opp. Ali Srour skal gå sin fjerde proffkamp. Han vant de tre første i Mexico.

Kevin Melhus er helt klar på at dette er hans siste sjanse.

- Går det ikke nå, er det over. Jeg ønsker å holde på som promotor for å fremme og bygge opp boksing i Norge. Men går det ikke, så går det ikke. Da satser jeg videre som utøver. Jeg har fortsatt mål om å bli verdensmester, sier Kevin Melhus.