Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oppgitt Rekdal: - Pinlig dårlig journalistikk. Det kan du si til sjefene dine

Og etterpå ble han ikke noe blidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sogndal - Vålerenga 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Vålerenga fikk ingen drømmestart på Tippeligaen da laget tapte 0-2 for Viking mandag. Søndag skulle laget forsøke å reise seg borte mot Sogndal. Men slik gikk det ikke.

Sogndal tok ledelsen etter 12 minutter ved Martin Ramsland. 1-0 sto seg kampen ut. Dermed har Rekdal fått den verste starten noen gang som Vålerenga-trener.

Før kampen ble det vist et intervju på TV 2 Premium 4 med trenerne Eirik Bakke og Kjetil Rekdal. Intervjuet endte med at Rekdal ristet på hodet over spørsmålet.

«Alkis» Reporter Anne Sturød lurte på hvordan forholdet mellom de to trenerne var. Spørsmålet var direkte relatert til en episode i Bergen i 2009. Daværende Aalesund-trener Rekdal kalte daværende Brann-spiller Bakke for en «alkis». Det fikk sistnevnte til å ville fly på Rekdal, men han ble holdt igjen.

- Vi er ferdig med det der. Nå er det ny kamp, svarte Bakke diplomatisk på Sturøds spørsmål.

Rekdal - på sin side - var oppgitt:

- Pinlig dårlig journalistikk, synes jeg faktisk. Det kan du ta med til sjefene dine som har bedt deg spørre om det.

- Hersketeknikk TV 2's redaksjonssjef fotball - Eystein Thue - svarer slik på kritikken fra Rekdal:

- Kjetil er i sin fulle rett til å synes at spørsmålet er pinlig og dårlig journalistikk. Det må han få si på lufta også. Men å si at Anne er utstyrt med manus fra sjefene sine - så lavt trodde jeg ikke at han ville synke.

- Jeg trodde han kunne mye om hvordan norsk sportsjournalistikk fungerer. Men dette er et klassisk eksempel på hersketeknikk. Det er svak oppførsel. Jeg skulle likt å se at han sa det samme til Jon Hartvig Børrestad eller Davy Wathne.

Thue tilføyer at Sturød ikke er noen nykommer i sportsjournalistikken. Hun har jobbet med Tippeligaen siden 2001 for P4, CMore og TV 2.

- Pinlig svake Det som skjedde på banen etterpå hjalp ikke akkurat på humøret til Rekdal. Vålerenga var ikke i nærheten av å ta ut potensialet sitt, og tapte 1-0.

Sist Vålerenga gikk på to smeller på rad i serieåpningen var i 1996.

- Vi var pinlig svake. Første omgang var forferdelig og andre omgang var svak, sa Rekdal etter kampen.

Han mente Vålerenga burde hatt et straffespark da Deshorn Brown gikk i bakken:

- Men vi var så dårlige at vi fortjente ikke det heller, sa en skuffet trener. Etterpå tok han Bakke i hånda og takket for kampen.

MATCHVINNER:   Martin Ramsland. Foto: Christian Blom / NTB Scanpix
MATCHVINNER: Martin Ramsland. Foto: Christian Blom / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart