Oppgitt Solskjær:
- Vanskelig å beskrive

Ole Gunnar Solskjær er ikke nådig med eget lag etter ydmykelsen mot Everton.

KRITISK: Ole Gunnar Solskjær mener Manchester United sviktet på det grunnleggende. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/NTB Scanpix
KRITISK: Ole Gunnar Solskjær mener Manchester United sviktet på det grunnleggende. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/NTB ScanpixVis mer

Everton - Manchester United 4-0

LIVERPOOL (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (46) har stort sett smilt og vært avvæpnende på pressekonferanser i kjølvannet av kamper, også etter tap.

Da nordmannen dukket opp på pressekonferansen etter ydmykelsen mot Everton, var det tydelig at dette tapet var noe som plaget ham.

46-åringen startet med å unnskylde seg overfor fansen.

- Vi må unnskylde til fansen, for de var fantastiske. Den forestillingen var ikke godt nok for et Manchester United-lag - alt fra meg til spillerne. Vi vet at vi sviktet fansen og klubben i dag, for den forestillingen er det vanskelig å beskrive, for det er så dårlig. De slo oss på alt det grunnleggende, sier Solskjær, som utdypet hva han mente med grunnleggende.

- Det grunnleggende i et lag som leverer er løping, et ønske om å levere, fitness. Vi vet at vi ikke er godt nok trent, jeg kan ikke vente til oppkjøringen starter. Det har vært fantastisk å komme hit vi er, misforstå meg rett, og kanskje det har hatt en innvirkning, sier Solskjær og fortsetter:

- For plutselig jager vi resultater, plutselig er vi nære topp 4. Vi så ikke for oss det da jeg kom inn. Nå har det kanskje hentet oss inn igjen. For å vinne fotballkamper må du levere på det grunnleggende, sier Solskjær.

1 skudd på mål

Det tok 86 minutter før Manchester United endelig fikk et skudd på mål mot Everton, da Anthony Martial testet Evertons keeper med et skudd fra distanse

- Det er ikke noen plass du kan gjemme deg på banen. Det gikk 86 minutter før vi hadde et skudd på mål. Det er ikke godt nok og det vet vi, sier Solskjær.

En journalist spurte deretter følgende spørsmål:

- Har du sett nok i garderoben etter det der, til å vite at spillerne bryr seg nok om spille for denne klubben?

- Jeg vet ikke. Jeg vet ikke, svarer Solskjær etter kort pause.

- Du må spørre dem, jeg har spurt dem, du får ikke svaret av meg. Men hvis du ønsker å spille for denne klubben, må det være mer. Vi må være det laget som kjemper mest i ligaen, det var det vi var under Sir Alex (Ferguson), sier Solskjær og fortsetter:

- Du må løpe mer enn de andre. Hver uke må du løpe opp og ned den banen, for lagkameratene dine. Vi må stå sammen som et lag. Vi kan ikke endre hele troppen på en gang, vi må ta et steg om gangen. Jeg har hele tiden sagt at jeg kommer til å være suksessfull her. Og det er spillere her som ikke vil være en del av det suksessfulle laget, men det er mange av disse spillerne som har det som skal til, sier Solskjær selvsikkert.

Innhentet

Manchester United startet fantastisk under nordmannens ledelse, men står nå med seks tap på åtte kamper.

- Vi var to poeng foran Everton da jeg kom, så jeg hadde ikke noen illusjoner om at vi kunne vinne ligaen og kjempe om topp 4 slik som dette. Hvis du ser på tabellen før jul og nå, ja vi er i samme posisjon, men når det gjelder antall poeng vi har tatt, sier Solskjær.

- Og det er spillernes ære. Kanskje det har innhentet oss, å være med i Champions League, at vi ikke er trente nok, kanskje vi ikke ønsker det nok. Til slutt vil spillere skjønne at det må bety alt for deg å spille for denne klubben. Slik det gjør for fansen, sier Solskjær.

Nå venter Manchester City på motsatt banehalvdel førstkommende onsdag.

- Det er den større motivasjonen vi kan ha. Old Trafford hjemme foran våre fantastiske fans. Det var utrolige i dag igjen. Vi har nettopp tapt 0-4, og de klaget aldri på spillerne våre, noe de kunne gjort. De har støttet oss igjen, og jeg er sikker på at de vil gjøre det på onsdag, sier Solskjær.