PÅ PLASS I ZAGREB: Martin Ødegaard og Norge trente på Maksimir stadion i går kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
PÅ PLASS I ZAGREB: Martin Ødegaard og Norge trente på Maksimir stadion i går kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

Oppgitt Tarik om Ødegaard: - Nok er nok

- Gi ham fred til å utvikle seg.

ZAGREB (Dagbladet): Klokka 18.00 i dag braker det løs: Norge møter Kroatia i EM-kvaliken, og kan gå til topps i gruppe H.

Dette skjer etter ei treningsuke der mye har dreid seg om Real Madrid-spiller Martin Ødegaard (16). Tarik Elyounoussi synes nok er nok:

- Det skrives veldig mye - og det menes veldig mye - om ham. Jeg synes det blir litt for mye. Det kan bli en stressende situasjon for ham, sier Hoffenheim-spilleren til Dagbladet.

- Bra treningsuke Starter 16-åringen eller ikke?

Lørdag formiddag i millionbyen Zagreb er det bare Per-Mathias Høgmo og teamet rundt som vet svaret.

- Det har vært en veldig bra treningsuke. Vi har benyttet oss av flotte treningsbaner og fasiliteter, sier Tarik.

Hysteriet rundt Ødegaard har vært vanskelig ikke å få med seg - heller ikke for spillerne - der nyhetene på nettet ligger et tastetrykk unna.

- Jeg skjønner at dette ikke har skjedd i Norge før, at vi har en såpass ung og god spiller. Men jeg er redd for at han kanskje blir brukt opp litt for mye - i alle fall i norsk presse. Martin bør få fred til å trene og utvikle seg på en rolig måte, sier Tarik.

- Ydmyk person - Hvordan opplever du ham fra innsiden av landslaget?

- Som en veldig ydmyk person. Han er som andre 16-åringer - opptatt av litt telefon, Playstation og å ha det gøy. Det er det jeg mener han skal få lov til, ha det gøy. Han skal ikke ha det store presset på seg.

Tarik fortsetter:

- Selvfølgelig er jeg litt nysgjerrig selv, jeg er jo Real Madrid-fan. Først og fremst er det viktig å spørre hvordan han har det, hvordan han blir tatt imot. Men vi lar ham få tid til å leke. Det er viktig i den alderen han er i.

- Han skal ikke ha det store ansvaret og presset. Han skal få utvikle seg. Han har fortsatt mange år foran seg. Jeg flyttet selv til Nederland som 19-åring. Ting tar tid. Jeg har ikke lyst til å stresse ham med noen ting.

- Veldig god følelse Tarik gleder seg til kampen i kveld:

- Jeg har en veldig god følelse. Jeg håper alle er klare til kamp. Det blir en viktig kamp.

Han fortsetter:

- Vi møter en bra motstander. Det er bare å gå utpå der. Vi har sett Kroatia på video, vi har sett hvordan de framstår.

- Mange mener vi skal være defensive og ligge i 4-5-1. Men det er bedre å prøve, være offensive - og spille spillet vårt. Med litt hell kan det gå bra, sier Tarik.

• Kampen vises på Max fra klokka 18.00.

GLEDER SEG:  Tarik Elyounoussi på kamparenaen i går kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
GLEDER SEG: Tarik Elyounoussi på kamparenaen i går kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer