Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oppgitt Weng ble kalt feig og egoistisk: - Blir ganske irritert

Heidi Weng (25) likte ikke at hun nærmest ble beskyldt for å skulke unna siste del av NM.

SLÅR TILBAKE: Heidi Weng er oppgitt over kritikken hun fikk etter at hun dro hjem fra NM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SLÅR TILBAKE: Heidi Weng er oppgitt over kritikken hun fikk etter at hun dro hjem fra NM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Heidi Weng (25) likte ikke at hun nærmest ble beskyldt for å skulke unna siste del av NM i Tromsø sist helg.

Kritikken mot de beste landslagsløperne toppet seg da hun og Therese Johaug dro hjem etter fredagens sprint på Storelva stadion på Kvaløysletta.

Weng skal ikke ha følt seg helt bra i dagene fram mot NM, og det var lenge tvil om hun i det hele tatt skulle reise opp til Tromsø.

Onsdag var hun tilbake med 5.-plass i den klassiske verdenscupsprinten i Drammen.

Irritert - Jeg vil egentlig ikke si ting til media lenger. Jeg synes det har vært tøffe tilbakemeldinger når du har stilt opp i alt av NM de tre siste årene, og du har vært årets NM-løper i tre år på rad. Og så får du høre at du er feig og egoistisk, det synes jeg veldig lite om når jeg pleier å gå alt som er i NM. Jeg hadde veldig lyst til å gå, men fikk beskjed om at det lureste var å dra hjem. Da blir jeg ganske irritert.

- Du synes det er urettferdig?

- Ja, jeg synes det. Når du får sånne kommentarer og du er den løperen som har gått mest i NM de siste årene, da synes jeg at media kan spare seg og heller finne ut hvordan resultatene har vært før. Da synes jeg at journalistene har gjort en veldig dårlig jobb.

Tviler Weng sa at hun hadde en god dag i Drammen, men at hun ennå ikke har bestemt seg for om hun skal stille i søndagens tremil i Holmenkollen.

- Det er det samme som før NM. Det er noe som ikke stemmer, jeg må få litt hjelp og råd. Jeg får høre hva Fredrik (landslagslege Bendiksen) råder meg til, om det blir tremil eller ikke. Jeg er i hvert fall klar for sprinten i Stockholm, for jeg føler at det har gått bra hittil i sprint, sa Weng.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram