Oppgjør etter 12 års urett?

Endelig får England sjansen til å revansjere det forsmedelige tapet mot Argentina i VM-kvartfinalen i Mexico 1986. Med seier i morgen kan britene legge bak seg Diego Maradonas scoring med «Guds hånd» for 12 år siden.

Britene sitter fortsatt igjen med vond smak i munnen etter Maradonas magi i 1986. En jevnspilt kamp endret karakter etter 51 minutters spill med en av VM-historiens verste dommertabber. Den argentinske ballartisten brukte hånden for å overliste Peter Shilton i det engelske målet.

Men Maradona gjorde nesten opp for uretten overfor resten av fotball-verden bare fire minutter senere i VM-kvartfinalen. Før engelskmennene hadde summet seg etter den sjokkerende scoringen, tok han med seg ballen fra midtbanen, driblet av så å si hele det engelske laget, og klinket ballen i mål til 2-0. Det målet huskes best av alle andre enn britene selv.

- Kampen var enormt viktig for alle som var involvert, men måten argentinerne vant på gjør at vi fortsatt har en litt vond smak i munnen. Selv etter så lang tid, sier Glenn Hoddle.

Oppgjørets time

Den engelske landslagssjefen var selv med og spilte kampen i Mexico, men ønsker ikke å snakke om revansj. Likevel skjuler han ikke at hele England, ham selv inkludert, så inderlig ønsker at oppgjørets halvannen time kommer i åttedelsfinalen på Stade Geoffrey-Guichard tirsdag. Nøkkelen til seier er å hindre Gabriel Batistuta, Maradonas arvtaker i det argentinske laget, fra å utfolde seg.

- Hvis England har en svakhet, må den ligge i forsvarsspillet. Det har vi laget til å utnytte. Men noen revansj fra Englands side tror jeg ikke på. Ingen av oss som spiller i dag har noe spesielt forhold til det som skjedde for 12 år siden, sier stjernespissen Batistuta.

Ingen baklengs

Fiorentina-spissen har allerede rukket å score fire mål i VM-turneringen så langt. Argentina var det eneste laget i VM som gikk gjennom gruppespillet uten å slippe inn mål. Sammen med Frankrike var laget også det eneste som ikke avga poeng i gruppespillet.

England spiller etter alt å dømme med det samme laget som slo Colombia 2-0 fredag. Det innebærer blant annet at Manchester Uniteds David Beckham og Liverpools 18 år gamle spiss Michael Owen igjen får tillit av Glenn Hoddle fra start.

Jose Chamot later til å få tillit framfor Pablo Paz i Argentinas backrekke. Inters midtbanespiller Diego Simeone ser ut til å erstatte Mauricio Pineda.

Sannsynlige lagoppstillinger

Argentina (3-5-2): 1 Roa - 14 Vivas, 2 Ayala, 3 Chamot - 22 Zanetti, 5 Almeyda, 11 Veron, 10 Ortega, 8 Simeone - 9 Batistuta, 7 Lopez.

England (3-5-2): 1 Seaman - 12 Neville, 5 Adams, 2 Campbell - 14 Anderton, 7 Beckham, 4 Ince, 16 Scholes, 3 Le Saux - 20 Owen, 9 Shearer.

(NTB-AFP)