Oppgjør etter 12 års urett?

Endelig får England sjansen til å revansjere det forsmedelige tapet mot Argentina i VM-kvartfinalen i Mexico 1986. Med seier i morgen kan britene legge bak seg Diego Maradonas scoring med «Guds hånd» for 12 år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Britene sitter fortsatt igjen med vond smak i munnen etter Maradonas magi i 1986. En jevnspilt kamp endret karakter etter 51 minutters spill med en av VM-historiens verste dommertabber. Den argentinske ballartisten brukte hånden for å overliste Peter Shilton i det engelske målet.

Men Maradona gjorde nesten opp for uretten overfor resten av fotball-verden bare fire minutter senere i VM-kvartfinalen. Før engelskmennene hadde summet seg etter den sjokkerende scoringen, tok han med seg ballen fra midtbanen, driblet av så å si hele det engelske laget, og klinket ballen i mål til 2-0. Det målet huskes best av alle andre enn britene selv.

- Kampen var enormt viktig for alle som var involvert, men måten argentinerne vant på gjør at vi fortsatt har en litt vond smak i munnen. Selv etter så lang tid, sier Glenn Hoddle.

Oppgjørets time

Den engelske landslagssjefen var selv med og spilte kampen i Mexico, men ønsker ikke å snakke om revansj. Likevel skjuler han ikke at hele England, ham selv inkludert, så inderlig ønsker at oppgjørets halvannen time kommer i åttedelsfinalen på Stade Geoffrey-Guichard tirsdag. Nøkkelen til seier er å hindre Gabriel Batistuta, Maradonas arvtaker i det argentinske laget, fra å utfolde seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer