Håndball-VM

Oppgjør: - Irriterende

- Det krever mer kynisme, sier Sander Sagosen som var nådeløs med Norges avslutning på kvartfinalen mot Spania.

IRRITERT: Sander Sagosen gikk av banen som en skuffet mann etter at Norge røk for Spania. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
IRRITERT: Sander Sagosen gikk av banen som en skuffet mann etter at Norge røk for Spania. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GDANSK (Dagbladet): Det var en tydelig frustrert Sander Sagosen som møtte pressen etter at Norge røk ut av VM etter å ha selv kastet bort muligheten.

Norge hadde ballen med få sekunder igjen, men Kristian Bjørnsen kastet ballen bakover, Norge ble avblåst for passivt spill, og spanjolene scoret i siste sekund.

Over fire ekstraomganger var spanjolene ett mål bedre enn Norge. Håndballgutta mistet dermed muligheten til å møte Danmark i semifinale, og spille om en medalje i Stockholm.

- Spør dommerne

Det var fortsatt en eim av adrenalin fra kampen og en blanding av sinne og skuffelse som preget Sagosen da han kom til pressesonen bare snaue ti minutter etter slutt.

- Vi gjorde det eneste vi ikke skulle. Det koster på dette nivået her. Det krever mer kynisme. Det har Spania, det har ikke vi i dag, oppsummerte han.

KULT: De norske håndballgutta lar seg imponere av Spania sin promo til VM. Video: Rødt Kort / RFE Balonmano Vis mer

- Er det helt åpenbart at det blir avblåst der?

- Det får du spørre dommerne om, svarer Sagosen med et steinansikt.

Norge fikk bare 14 sekunder med ballen før dommerne blåste.

- Var det for tidlig?

- Det er sånn det er. Det som irriterer meg er at vi må tørre å gå fram og ta sjansen. Så skjer det som ikke skal skje. Det ene sekundet de har muligheten treffer de. Det skal ikke gå an. Vi skal ikke klare få ballen mot oss. Vi skal få en avslutning og komme oss hjem i forsvar, sier trønderen selvkritisk.

IMPONERT: De norske landslagsgutta blir imponert over en svensk håndballspiller. Video: RPIF Linköping Vis mer

- Vanskelig for ham

Dagbladet spurte også Norges landslagssjef Jonas Wille om hva han synes om situasjonen.

- Jeg er ikke helt sikker på regelverket, men tror de har lov til det om vi velger bort en klar målsjanse. Vet ikke hva det formelle regelverket er. Tror de dømmer ut fra at Bjørnsen velger bort en målsjanse, men er jeg er ikke hundre prosent sikker på regelverket, svarer Wille til Dagbladet.

- Hva synes du om vurderingen Bjørnsen gjorde?

- Det er uflyt. Det er vanskelig for ham å vite hva tida er. Det er det han er jævla deppa for nå. Vi får backe ham opp alle sammen, for han gjorde en kjempekamp. Men det er dessverre brutalt når det blir slik. Han er heldigvis erfaren, svarer landslagssjefen.

Kristian Bjørnsen var selv svært skuffet. Det var han som både kastet ballen bakover så Norge ble avblåst for passivt spill like før slutt, og som bommet på sjansen som hadde gitt straffekast.

- Det er kjipt å være syndebukk. Det skulle man gjerne vært foruten. Nå ble det to situasjoner, og de sto jeg i. Det er ikke så lett, sukket Bjørnsen selv til Dagbladet.

Fra lagkompisene fikk han støtte.

- Jeg føler med Kristian nå, han har det ikke godt. Det er ikke noe gøy. Han tror han kan stå med hele skylda selv, det kan han på ingen måte, det blir helt feil. Alle vinner sammen og taper sammen. Jeg skjønner det er tungt for ham, sa svoger og lagkompis Sebastiam Barthold.

Norge reiste torsdag formiddag til Stockholm hvor de skal spille plasseringskamper. Det beste laget kan oppnå nå er en femteplass.

Utenom ære, berømmelse og rankingpoeng er det ikke stort som står på spill i kampene, hvor Norge må regnes som favoritt. Plass i OL-kvalifiseringen er allerede sikret.

Norge møter Ungarn i første kamp fredag klokka 19.00

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer