Oppgjør med egne spillere

Lars Lagerbäck ga spillerne klar beskjed etter Sørloth-bråket.

OFFENTLIG SKITTENTØYSVASK: I etterkant forrige samling ble en intern strid på landslaget offentliggjort. - De var ikke profesjonelle, sier Lagerbäck. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): I etterkant forrige samling ble en intern strid på landslaget offentliggjort.

I hovedrollene var Lars Lagerbäck og Alexander Sørloth. Sistnevnte skal ha høylytt kritisert taktikk og kampplan etter Serbia-nedturen.

Partene valgte å begrave stridsøksa via en ny pressemelding 25. oktober, men på dagens landslagssamling måtte Lagerbäck svare på situasjonen i offentligheten for første gang.

Det skjedde i forbindelse med at 72-åringen tok ut troppen til kampene mot Israel, Romania og Østerrike.

DISKUTERTE: Alexander Sørloth og Lars Lagerbäck. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DISKUTERTE: Alexander Sørloth og Lars Lagerbäck. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Oppgjør med spillerne

På samlingen gikk Lagerbäck ut mot lekkasjene i laget, og forteller at han kommer til å ha møter med spillerne framover:

- Vi kommer til å ta opp dette igjen. Vi har tatt opp dette flere ganger med lederstjernene våre. De skal være profesjonelle, og da skal man ha sunn fornuft. Vi forbyr ingen å kommunisere ut, men de skal ha sunn fornuft. Denne gangen vil jeg kalle han eller de som har kommunisert dette ut for ikke-profesjonelle.

- Hva gjør du hvis du tar noen på fersken for lekkasjer i framtida?

- Landslaget er for meg for profesjonelle spillere. Amatører mener jeg er de som lekker saker som ikke er bra for landslaget. Hvis du lager et sånn miljø på landslaget så ødelegger du den elitekulturen vi forsøker bygge opp på dette nivået. Det er definitivt ikke bra, sier Lagerbäck klart og tydelig.

- Ble du overrasket?

- Ja, i hvert fall at det skjedde på denne måten. Ifølge VG så er det flere kilder, og det gjør meg overrasket. Det som ikke overrasker meg er at masse mennesker blir hentet inn for å tolke og spekulere, uten at det stemmer med min virkelighet. Det er merkelig, men jeg vet at media jobber sånne. I hvert fall noen av dem, sier Lagerbäck til Dagbladet.

Norges tropp

Målvakter: André Hansen (Rosenborg), Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin), Sondre Rossbach (Odd).

Utespillere: Kristoffer Ajer (Celtic), Haitam Aleesami (Rostov), Omar Elabdellaoui (Galatasaray), Stian Rode Gregersen (Molde), Martin Linnes (Galatasaray), Birger Meling (Nimes), Stefan Strandberg (Ural), Jonas Svensson (AZ Alkmaar), Leo Skiri Østigård (Coventry), Patrick Berg (Bodø/Glimt), Sander Berge (Sheffield United), Markus Henriksen (Rosenborg), Stefan Johansen (Fulham), Fredrik Midtsjø (AZ Alkmaar), Mathias Normann (Rostov), Morten Thorsby (Sampdoria), Martin Ødegaard (Real Madrid), Mohamed Elyounoussi (Celtic), Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund), Jens Petter Hauge (Bodø/Glimt), Joshua King (Bournemouth), Alexander Sørloth (Leipzig).

Norge møter Israel hjemme i landskamp 11. november. Deretter venter bortemøter med Romania 15. november og Østerrike 18. november i Uefas nasjonsliga.

Verre enn tidligere

Lagerbäck fikk også flere spørsmål om hva han kommer til å gjøre med gruppa framover, og hvilke tilbakemeldinger de resterende spillerne ga på spillermøtene etter Serbia-oppgjøret.

- Det var ikke noe spesielt. Det kom fram en del punkter da vi hadde disse gruppemøtene, men det var ikke noen spesielle saker mener jeg. Det var en del der spillerne søkte årsaker som ikke hadde rot i virkeligheten. Spillerne er veldig ofte opptatt av egen prestasjon. Det er få som ser helheten i kampen. For å uttrykke meg forsiktig: De punktene som kan tror jeg er ganske enkle å forklare og motivere for spillerne, forklarer Lagerbäck.

Svensken, som de siste 20 åra har trent Sverige, Nigeria, Island og Norge, gjentok at han kom til å ha nye møter med spillere og støtteapparatet i tida framover.

For selv om Lagerbäck tydelig mente at noe av informasjonen som kom ut ikke stemte med hans virkelighetsoppfatning, var han overrasket over omfanget av lekkasjene.

- Jeg har vært i mange land, og dette er større enn jeg har opplevd det tidligere, spesielt hvis du ser på klubbnivå. Det er veldig, veldig uvanlig at det kommer ut sånne saker. Vi har litt å jobbe med når det kommer til holdninger. Så vet ikke jeg hvor mange spillere som har vært involvert. Min holdning har tidligere vært at dette er en gruppe med fantastiske holdninger, så dette kan ha vært noe som skjedde bare én gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer