Birgit Skarstein:

Oppgjør med idrettstopper

Para-profil Birgit Skarstein med en klar melding til idrettstoppene etter pengekaoset de siste dagene.

PROFIL Birgit Skarstein avbildet i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
PROFIL Birgit Skarstein avbildet i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Skarstein som er styremedlem i stiftelsen VI, likte dårlig at Norges idrettsforbund ikke prioriterte parautøvere ved utdelingen av statlige ekstramidler under koronapandemien.

– Jeg tror ikke idretten skjevfordelte midler av vond vilje, men det ser ut som det kan være lurt med litt oppdatert kunnskap om paraidrettens natur og hvilke vilkår utøverne presterer under. Kanskje kan vi bruke dette til å ta en fot i bakken og stake ut en enda bedre kurs for framtiden, sier Skarstein til NTB.

Hun har gjort seg bemerket med sterke resultater både i roing og langrenn.

Prioriteringen fikk Aker-eier Kjell Inge Røkke til å si opp Vi-stiftelsens samarbeidsavtale med Olympiatoppen verdt 125 millioner kroner.

Viktig

I en pressemelding fra NIF het det at 80 prosent av det statlige ekstratilskuddet på 5,5 millioner kroner ble fordelt rett til særforbundene.

Videre ble de resterende midlene rettet mot den utøvergruppen Olympiatoppen vurderte hadde størst akutte likviditetsutfordringene knyttet til satsingene fram mot OL og Paralympics. Det var imidlertid med grunnlag i at de regnet stipendiet fra stiftelsen VI som frie midler. Det var på dette punktet at VI følte seg forbigått og hensikten med stipediet som misforstått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer