Oppgjør: - Teite utspill

City-manager Pep Guardiola om «teite» ekspertutspill og hvordan Erling Braut Haaland har tilpasset seg.

REAGERER: Pep Guardiola mener det er tåpelig å si at Manchester City vil vinne ligaen lett neste sesong. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB
REAGERER: Pep Guardiola mener det er tåpelig å si at Manchester City vil vinne ligaen lett neste sesong. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Vis mer
Publisert

MANCHESTER (Dagbladet): Pep Guardiola inntok podiet iført en hettegenser i møtet med pressen tirsdag ettermiddag. Det er en rolig periode for klubben, før det virkelig drar seg til om halvannen uke.

De neste to kampene er betydningsløse når det gjelder resultat, for det er de to finalene i FA-cupen og Champions League som er hovedfokuset ut sesongen.

Guardiola blir likevel ikke lei av å gå seirende av fotballbanen.

- Lei? Eh … nei, sier han til latter fra salen.

52-åringen innrømmer at han er redd for å tape fotballkamper, i motsetning til runder på golfbanen.

- I golf, nei, fordi jeg er veldig dårlig. Jeg har ikke høye forventninger der. Jeg er redd for å tape. Jeg vil ikke bli kritisert. Jeg vil være respektfull overfor spillerne mine, sier Guardiola.

Manchester City har 24 strake kamper uten nederlag. Spanjolen er klar på at det ikke nødvendigvis er slik at mannskapet hans spiller dårlig de gangene laget går på en sjelden smell - og at fokuset heller burde være på motstanderen som da slår dem.

- Jeg aksepterer at motstanderen kan slå oss og være bedre enn oss. Når folk sier at du feilet og du tapte, så anerkjenner du ikke de andre og mener de er dritt. De andre kan være gode og slå oss. Hvis de slår oss, så er det fordi de fortjener det, sier Guardiola.

Og til dem som mener at City kommer til å vinne ligaen enkelt neste sesong, er meldingen fra Guardiola klar:

- Folk kommer nå til å si at neste sesong er det bare Manchester City som kan vinne Premier League. Det er teite utspill. Problemet med teite utspill er at de blir værende i hodet ditt. Grunnen til at det ikke er i hodet ditt når folk sier det er lett for Manchester City å vinne Premier League neste sesong, er fordi du mener det er teite utspill. Neste sesong vil bli tøff, fordi alle lag ønsker å slå oss. Det er utfordringen.

- Spørsmål om tid

Tidlig i sesongen var det en stor debatt om hvordan Manchester City skulle få det beste ut av Erling Braut Haaland. Guardiola har måttet tilpasse spillestilen til nordmannen.

- Litt, men jeg spilte med Lewandowski i Bayern München, jeg spilte med Samuel Eto'o som spiss, og med Sergio (Agüero) for eksempel. Jeg har spilt med skikkelige spisser med utrolige egenskaper til å score mål, sier Guardiola.

For City har det handler mye om å forsyne Haaland med baller.

- Du må vite at han er der. Og steg for steg, hver gang vi spiller, så må vi se etter ham. Når vi har spillere i boksen, så vil det være galskap å ikke bruke ham, for det må vi, sier Guardiola, som forklarer hvordan han fikk lagkameratene til å se mer etter Haaland.

- Du viser dem videoer og sier: «Se, var han alene? Ja. Kikket du etter ham? Nei.» Så neste gang tenker de kanskje: «Åh, jeg vil ta en titt og se om jeg skal sentre», sier Guardiola.

- Hvis du ikke sentret ballen til han, så ville han ikke scoret. Hvor mange mål har han scoret? 50? 60? 52. I begynnelsen sleit vi litt, men det er normalt. Jeg sa i starten at han ville tilpasse seg, selvfølgelig ville han det, det var bare et spørsmål om tid. Han har forbedret seg ved å spille kamper. Du ser hva som skjer og forsøker å forbedre deg, sier Guardiola.

Guardiola mener at det fundamentale på det taktiske planet i Manchester City har vært det samme siden dag én. Det er spillerne som er forskjellen - og kvalitetene de besitter.

- Det er annerledes fordi vi spiller med Haaland, eller vi spiller med Sergio (Agüero), som er helt annerledes enn Haaland, eller Bernardo Silva i falsk nier, som er helt annerledes. Når vi har Riyad Mahrez og Jack Grealish på sidene i stedet for Raheem (Sterling) og Leroy (Sané), er det helt annerledes, sier Guardiola.

- Glemt det

Guardiola vet allerede hvordan det er å vinne «The Treble» - som er sesongens store mål. Han gjorde det nemlig med Barcelona for 14 år siden.

På spørsmål om han kan ta med seg noe av den erfaringen, svarer spanjolen:

- Jeg har glemt det, det er lenge siden.

- Kom igjen nå.

- Jeg har glemt det.

- Jeg husker ikke hva vi gjorde. Jeg husker hvor spente vi var. Vi var veldig spente og glade, men å ta kamp for kamp tror jeg er det riktige nå.

Manchester City møter Brighton onsdag klokka 21.00. Ligasesongen avsluttes mot Brentford søndag klokka 16.30.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer