Petter Northug legger opp

Oppgjøret med seg selv forandret alt for Petter

En fin avslutning på en eventyrlig karriere.

DEN VIKTIGSTE: Ingen har forandret skisporten som Petter Northug helt fra gjennombruddet i 2006. I dag er det slutt med pressekonferanse i Trondheim. FOTO:AP/Patrick Gardin.
DEN VIKTIGSTE: Ingen har forandret skisporten som Petter Northug helt fra gjennombruddet i 2006. I dag er det slutt med pressekonferanse i Trondheim. FOTO:AP/Patrick Gardin. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er over, og det på en flott måte. Petter Northug går ut av norsk langrenn mer populær enn noen gang.

Det skjer mens testamentet hans ligger ferdig pakket i titusener av julepyntede norske hjem, mens kameratene på landslaget gjerne hadde unnet ham VM-tur og landets beste trenere har jobbet i månedsvis for å få ham tilbake i sporet som den Northug den lille langrennsverden alltid vil huske.

  • Som den viktigste løperen sporten har sett.

Alt dette er over i regi av Petter Northug selv; skiløperen som var så god, at han til slutt fikk lov til å være skikkelig dårlig uten at det gjorde noe verken med forventningene eller populariteten.

FOR noen har det likevel vært irriterende at nettopp den tilsynelatende uberegnelige Northug i årevis har hatt regien på det meste i norsk langrenn. Det får så være.

Selv har jeg hatt mang en feide i spaltene med Petter; og etter hvert også med det private støtteapparatet hans, om enkelte av de verdiene han og sponsorene har løftet fram. Men nå som hans epoke er over, er det lett å se at det ikke er disse etiske og idrettspolitiske diskusjonene som blir stående.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer