Koteng gjenvalgt

Oppgradert til kongen av Lerkendal

Ivar Koteng (60) har skaffet seg mye makt gjennom åtte år som styreleder i Rosenborg. Gjenvalgt er han oppgradert til kongen av Lerkendal.

GJENVALGT FRA BENKEN: Ivar Koteng vant maktkampen om styreledervervet i Rosenborg. Med 331 mot 244 stemmer begravde samtidig klubben alle de omdømmetapende episodene de siste 20 månedene. Foto: Bjørn Langsem
GJENVALGT FRA BENKEN: Ivar Koteng vant maktkampen om styreledervervet i Rosenborg. Med 331 mot 244 stemmer begravde samtidig klubben alle de omdømmetapende episodene de siste 20 månedene. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): Fire seriemesterskap, tre kongepokaler, fem gruppespill i Europa League og 92 millioner kroner på bok reddet Ivar Kotengs videre liv i Rosenborg. Valgkomiteens ønske om anstendighet i lederstolen nådde ikke opp på et årsmøte som mest av alt trakk et lettelsens sukk.

IVAR KOTENG ER omstridt i Trondheim og Rosenborg-familien. Men også veldig populær. Da han kom til Lerkendal i 2012 var RBK en skakkjørt klubb med elendig økonomi. Sju titler, fem europeiske gruppespill og en katalog av omdømmetapende saker seinere er butikken Rosenborg på stell. Og da spiller det ingen rolle at feilskjærene har kostet, og at 2019 var et år der Rosenborgs trofaste forlot Lerkendal i tusentall.

Ivar Koteng har grepet på sjela i Rosenborg.

Han er en av dem.

IVAR KOTENG HAR de seinere åra vokst seg inn i styrelederrollen og blitt den ubestridte sjefen på Lerkendal. En del på grunn av makta og synligheten formannsjobben i Rosenborg gir. En del på grunn av væremåten og håndteringen av diverse uheldige episoder. Uavhengig av sol og regn, det har en tendens til å bli kontroversielt når Trondheims eiendomsmilliardær snakker og uttaler seg på vegne av Norges største fotballklubb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer