Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Koteng gjenvalgt

Oppgradert til kongen av Lerkendal

Ivar Koteng (60) har skaffet seg mye makt gjennom åtte år som styreleder i Rosenborg. Gjenvalgt er han oppgradert til kongen av Lerkendal.

GJENVALGT FRA BENKEN: Ivar Koteng vant maktkampen om styreledervervet i Rosenborg. Med 331 mot 244 stemmer begravde samtidig klubben alle de omdømmetapende episodene de siste 20 månedene. Foto: Bjørn Langsem
GJENVALGT FRA BENKEN: Ivar Koteng vant maktkampen om styreledervervet i Rosenborg. Med 331 mot 244 stemmer begravde samtidig klubben alle de omdømmetapende episodene de siste 20 månedene. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Fire seriemesterskap, tre kongepokaler, fem gruppespill i Europa League og 92 millioner kroner på bok reddet Ivar Kotengs videre liv i Rosenborg. Valgkomiteens ønske om anstendighet i lederstolen nådde ikke opp på et årsmøte som mest av alt trakk et lettelsens sukk.

IVAR KOTENG ER omstridt i Trondheim og Rosenborg-familien. Men også veldig populær. Da han kom til Lerkendal i 2012 var RBK en skakkjørt klubb med elendig økonomi. Sju titler, fem europeiske gruppespill og en katalog av omdømmetapende saker seinere er butikken Rosenborg på stell. Og da spiller det ingen rolle at feilskjærene har kostet, og at 2019 var et år der Rosenborgs trofaste forlot Lerkendal i tusentall.

Ivar Koteng har grepet på sjela i Rosenborg.

Han er en av dem.

IVAR KOTENG HAR de seinere åra vokst seg inn i styrelederrollen og blitt den ubestridte sjefen på Lerkendal. En del på grunn av makta og synligheten formannsjobben i Rosenborg gir. En del på grunn av væremåten og håndteringen av diverse uheldige episoder. Uavhengig av sol og regn, det har en tendens til å bli kontroversielt når Trondheims eiendomsmilliardær snakker og uttaler seg på vegne av Norges største fotballklubb.

Ivar Koteng er styrelederen som kom inn fra kulden 2012, var med på å snu og gjenreise Rosenborg Ballklub, for så å miste grepet sommeren 2018.

Denne kvelden brukte medspillerne hans kontinuitet som argument for at Rosenborg trenger han videre.

Med det, uten å ha drevet noen form for valgkamp, gikk han til kampvotering mot valgkomiteens ønske om en mann med anstendig oppførsel i det offentlige rom.

Og vant.

STÅLE GJERSVOLD VAR det ikke så mange som kjente før dette årsmøtet. Nå er vi litt klokere. Ut over å være konsernsjef i Trønderenergi, og derfor også en rød klut for alle som hater vindmøller langs kysten av Trøndelag, er han en leder som står i stormen, tar støyten og skjermer sine ansatte. Sånn sett passet han til denne tungvektskampen om styreledervervet i Rosenborg, Ståle Gjersvold kan mer enn å slå bulk i en hatt.

Likevel holdt det ikke.

Han var egentlig ikke i nærheten.

NÅR DU HAR to sluggere som Koteng og Gjersvold, og Tore «På Sporet» Strømøy blir prøvd spilt inn som et andre benkeforslag dagen før årsmøtet, lå det i kortene at uparfymert retorikk og personangrep var fryktet under årsmøtet 2020. I en sak i Adresseavisen tidligere i uka advarte sågar Karen Espelund mot dette. Men 596 stemmeberettigede Rosenborgere kjørte en dannet, verdig og selvfølgelig også en innimellom litt avsporende debatt.

Godfoten gjelder fortsatt på Lerkendal.

Selv når klubben er delt 331–244 er det de gode gamle postulatene som gjelder.

MED GJENVALGET AV Ivar Koteng har Rosenborg endelig klart å begrave den kontroversielle sparkingen av Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun, den pinlige ansettelsen av Eirik Horneland, det enda pinligere og kostbare rettsforliket med Ingebrigtsen/Hoftun, samt ansvaret for en publikumsnedgang på over 30 prosent i 2019. Da Pål Andre Helland mistet det etter seriekampen mot Bodø/Glimt i november, og sa at Rosenborg var angrepet av likegyldighet, var det vanskelig å se at et årsmøte tre måneder fram i tid kunne feie alt dette under teppet. Men det skjedde noe på Lerkendal denne torsdagskvelden, med 87 stemmers overvekt er Rosenborgs vilje den at Ivar Koteng er mannen som kan snu det enda en gang.

Det forteller alt om grepet han har på klubben.

PS! Valget av styreleder var det største på dette årsmøtet. Valget av Karen Espelund som styremedlem var det viktigste. Med den tidligere generalsekretæren i NFF får Rosenborg en sjelden kapasitet i styret. For dem som holdt med Ivar Koteng er det pose og sekk.