Opphetet lokalderby

LONDON (Dagbladet): Tottenham-Arsenal 2- 1. 11 gule og to røde kort og Spurs-jubel og Steffen Iversen-mål. Igjen.

Som måljeger og fredsmekler: «Ja, jeg scorer jamt og trutt, men foreløpig bare på hjemmebane, sier Steffen som er enig i at Nord-London-derbyet ble vel overopphetet.

Fredrik Ljungberg og Martin Keown utvist:

- Jeg syns nok Arsenal var litt uheldige som fikk to mann utvist, men utover det så syns jeg vi vant fortjent. Vi gikk ut i et knallhardt tempo. Ga ikke Arsenal noen mulighet til å komme inn i kampen, vel det røynte litt på i 2. omgang og da måtte vi alle ta i et tak nede i forsvar, sier Steffen som brukte sju minutter på å ordne 1-0. Og befeste sin posisjon som toppscorer for Spurs, nå med ni mål.

1-0-ballen ble født av Øyvind Leonhardsen. Leo som sleit og løp og barket sammen med Vieira og Petit og som angrep kaptein Tony Adams bakfra og fikk gult kort. Men, utover det var alle enige om at Leo hadde spilt en bra match. Framspillet var det klasse over.

- Jeg stakk bak forsvarsmuren og der kom ballen fra Øyvind, det var bare å styre den inn, forteller Steffen som fra seks meter altså sopte ballen forbi David Seaman.

- Det ble tøft i perioder som det alltid blir når vi møter nabo Arsenal, sier Steffen som ikke pådro seg gult eller rødt, men som to ganger tok på seg rollen som utsendt fredsmekler. Det skal spisskollega Chris Armstrong være glad for. Chris spyttet i nevene to ganger og var klar til fight. Massebråk hadde det da blitt. Som det var utenfor White Hart Lane før kampen.

2- 0 til Spurs: Kom etter 20 minutter. David Ginola i kompaniskap med kaptein Tim Sherwood med innøvd frispark fra skrått 18 meter, til venstre for Seaman. Ginola med en touch of France til Tim fra Sherwoodskogen som skrudde ballen inn i det lengste hjørnet.

2- 1 etter 39. minutter: En perle fra Vieira. Petit som var småsint hele tida la et delikat frispark på issen til Vieira.

Som umarket headet forbi Ian Walker. Samme Walker reddet for øvrig Tottenham to ganger fra å miste denne skitviktige trepoenger'n i 2. omgang.

<B>STEFFEN-SCORING:</B> Sju minutter brukte Steffen Iversen på å omsette en pooler fra lagkompis Øyvind Leonhardsen til 1-0 i går ettermiddag.