Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Opphevet portforbudet

- Jeg har vært veldig streng med spillerne denne sesongen, sier Rekdal. - Sånn blir det til neste år også. Men nå trenger vi en fest og derfor opphever jeg portforbudet. Nå som jobben er gjort, fortjener vi det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga er tilbake, og for en gangs skyld er framtida forberedt. - Vi har sondert spillermarkedet, og jeg har lister over samtlige interessante sidebacker, midtstoppere, midtbanespillere og spisser, sier Kjetil Rekdal.

- Klart vi må forsterke laget, sier Vålerenga-treneren.

Men ikke for enhver pris. Vålerengas comeback i Tippeligaen skal nemlig ikke basere seg på investorenes gavmildhet og fotballgalskap alene. Noe blir det selvfølgelig - det er jo ikke penger i kassa.

Men:

Når Rekdal handler inn til Vålerenga-stallen 2002, vil han hele tida ha et budsjett å forholde seg til.

- Aldri mer Mandal, sukket investor Øystein Stray Spetalen da innholdet fra den eneste champagneflaska i VIF-garderoben - til gjengjeld en hovedmagnum med Gul Enke - lå på golvet.

- Det neste målet vårt blir å beholde plassen i Tippeligaen. Og på bortebane tror jeg Kjetil (Rekdal) kommer til å spille en drittfotball Norge aldri har sett maken til.

- Jeg gleder meg allerede.

«Skal drekka»

Det tok noen timer før Vålerengas feiring av opprykket tok av i går kveld. Viktigere enn festen var nemlig budskapet om at klubben ønsker å legge fortida bak seg en gang for alle. Og derfor satt både Kjetil Rekdal og Øystein Stray Spetalen og snakket inntil lyset ble slått av i garderoben.

Først halvannen time etter kampslutt sa elitestyreleder Rune Hansen at «nå skal vi gå ut og drekka litt».

VIF-gutta feiret i Klanens hule i går kveld. Da Kjetil Rekdal gikk direkte i Sportsrevyen, var kinarestauranten i etasjen over i ferd med å ramle inn i sendinga. Men det var i går og i natt - i dag blir det andre boller.

Bakt, trillet runde og stekt av Kjetil Rekdal.

Budsjettdisplin

- Først og fremst må vi ha en spiss, sier han til Dagbladet.

- Det er det eneste som er helt sikkert. Deretter må vi gå grundig til verks og se på hvilke andre plasser vi trenger forsterkninger på. Men vi skal ikke kjøpte et nytt lag - det er mange gode spillere på dette laget.

- Med de riktige spillerne rundt seg vil de bli enda bedre.

Øystein Stray Spetalen har Rekdals forståelse for at treneren ikke bare kan ringe og be om penger. I Tippeligaen 2002 skal Vålerenga ha et budsjett i balanse. Og når det skal handles, skal det handles smart.

Og så billig som mulig.

Har god tid

- Tar du vekk Rosenborg og legger sammen regnskapene til resten av lagene i Tippeligaen og 1. divisjon, tror jeg du kommer opp i et samlet underskudd på en kvart milliard kroner, sier Spetalen til Dagbladet.

- Derfor gjelder det å ha is i magen. For jeg overbevist om at den økonomiske situasjonen rundt om i klubbene vil tvinge mange til å selge sine beste spillere. For å overleve.

<B>HYLLET:</B> - Jeg håper Rosenborg vinner serien, slik at Vålerenga blir det laget som bryter seiersrekka til neste år, sa Kjetil Rekdal da laget ble feiret på Bohemen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!