Kjetil Rekdal

Oppklaringsmøte: - Kom feil ut

Rosenborg-trener Kjetil Rekdal (54) reagerer etter uttalelser fra klubbens daglige leder: - Det er bare tull.

MÅTTE ORDNE OPP: Rosenborg-trener Kjetil Rekdal og klubbens daglige leder Tore Bjørseth Berdal. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MÅTTE ORDNE OPP: Rosenborg-trener Kjetil Rekdal og klubbens daglige leder Tore Bjørseth Berdal. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Før den kommende sesongen har Rosenborg solgt to av klubbens største stjerner. Både Casper Tengstedt og Stefano Vecchia har forsvunnet til henholdsvis Benfica og Malmö, for rundt 100 og 10 millioner kroner.

Etter exitene uttalte Rosenborgs daglige leder, Tore Bjørseth Berdal, at klubben solgte Tengstedt og Vecchia fordi Kjetil Rekdal og assistenten Geir Frigård ønsket andre spillere i laget - som jobbet mer.

- Det handler mye om at Kjetil og Geir har sett veldig mye på hva som kjennetegner gode lag som de har trent. Konklusjonen deres er at det er elleve hardtarbeidende som springer livet av seg selv, og som er knallharde i press, sa Berdal i podkasten Rasmus & Saga.

Han fortsatte:

- Vecchia er en fantastisk spiller, men han er en litt mer luksusspiller. Da tror vi at kollektivet skal bli bedre med å få inn en annen spiller.

Uttalelsene får Rekdal til å reagere. Han mener det ikke stemmer at han og Frigård ønsket å selge verken Vecchia eller Tengstedt.

- Jeg har sett at det har blitt sagt at vi ikke ønsker offensive spillere. Det er bare tull, og helt feil, slår Rekdal fast overfor Adressa.

SOLGT: Stefano Vecchia er ikke lenger Rosenborg-spiller. Kjetil Rekdal skulle gjerne beholdt den svenske angriperen. Foto: Ole Martin Wold / NTB
SOLGT: Stefano Vecchia er ikke lenger Rosenborg-spiller. Kjetil Rekdal skulle gjerne beholdt den svenske angriperen. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer

Legger seg flat

Etter misforståelsen tok Rekdal og Berdal et oppklaringsmøte - på sistnevntes initiativ - der de to ordnet opp.

- Tore har sagt til meg at det kom litt feil ut. Det var litt upresist uttalt. Vi hadde ikke noe ønske om å selge Vecchia. Ikke Tengstedt heller, forklarer RBK-treneren.

Berdal bekrefter at han har snakket ut med Rekdal, og at uttalelsene hans ikke var helt korrekte. Han poengterer at han har en god tone med Rosenborg-sjefen.

- Det var nok jeg som overdrev det litt mye, sier han til slutt.

Da keeper Erik Torstvedt ble utvist for Norge i kampen mot Polen i 1993, måtte Jan Åge Fjørtoft og Kjetil Rekdal være kreative. Video: TV 2 Vis mer

Utelukket ikke nye overganger

Med to sentrale angrepsspillere ut, og flere millioner kroner i klubbkassa, er det ventet at Rosenborg kan komme til å hente inn nye spisser før vinduet stenger.

Overfor Dagbladet fortalte Rekdal at det ikke jobbes med noen konkret navn på «Brakka», men utelukket ikke nye kjøp før den kommende sesongen.

- Vinduet er åpent, så vi følger med. Det kan skje noe, både inn og ut, men det er ikke sånn at vi spesifikt sitter og jobber med én sak nå. Det er ingenting som skjer akkurat nå, sa Rekdal nylig til Dagbladet.

- Er dét noe som bekymrer deg, eller har dere kontroll?

- Nei, det bekymrer meg ikke. Vi har et ungt lag som skal utvikles. Vi holder på med det vi må gjøre: Få laget til å bli bedre, meldte 54-åringen.

Kjetil Rekdal blir ny Rosenborg-trener, sammen med tidligere HamKam-partner Geir Frigård. Vi pratet med begge etter mandagens pressekonferanse. Video: Joakim Halvorsen / Dagbladet. Vis mer

Rosenborg sikret seg tidligere i mars spissen Oscar Aga fra svenske Elfsborg.

Rosenborg starter eliteseriesesongen hjemme mot Viking 10. april. Seinere i den samme måneden venter Molde, Sandefjord og Odd.

Sammen med Molde og Bodø/Glimt er Rosenborg en av favorittene til å stikke av med eliteseriegullet denne sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer