Opplevde marerittet - kan bli helt

Landslags-uttatte Sondre Tronstad (25) har vært nede i noen dype daler i sitt fotballiv.

ENDELIG HELT: Sondre Tokstad jubler etter at hans Haugesund sikret seg cupfinaleplass i 2019. Her gratuleres han av familie. Før det øyeblikket var mye mørkt og opp og ned i Sondre Tokstads fotballkarriere. Nå er det fryd og gammen, med utenlandseventyr og landslagsplass. Foto: NTB
ENDELIG HELT: Sondre Tokstad jubler etter at hans Haugesund sikret seg cupfinaleplass i 2019. Her gratuleres han av familie. Før det øyeblikket var mye mørkt og opp og ned i Sondre Tokstads fotballkarriere. Nå er det fryd og gammen, med utenlandseventyr og landslagsplass. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det norske «nødlandslaget» har åpnet opp for en del typer som vanligvis ikke lever i fotballens rampelys.

En av dem er Sondre Tronstad som i dag spiller i nederlandske Vitesse. I følge TV 2 skal han også starte kampen i kveld.

Den tidligere Haugesund-spilleren ble utenlandsproff i år, men Tronstad har hatt en svært kronglete vei fram mot landslags-eventyret.

Den opprinnelige Start-spilleren Tronstad var aktuell for G15-landslaget i sin tid, han fikk ingen kamper, men spilte et par ganger for G16-landslaget.

Som 17-18-åring spilte han igjen litt på ungdomslandslagene, samtidig som han debuterte i Obos-ligaen og Eliteserien for Start.

Han klarte aldri å bli en fast brikke i Start, og så seg om etter andre muligheter. Det var begynnelsen på et sort kapittel i hans fotballiv.

Det var som 18-åring i 2014 at gutten fra Tveit i Kristiansand ble hentet til Huddersfield. Det skulle bli to svært tunge år.

Til podcasten Fotballradioen ledet av Jesper Mathisen og Pål Jørgensen fortalte han i sommer om sitt mareritt som Huddersfield-spiller sent i tenåra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer