- Opplever ikke dette som en slakt av meg og min kompetanse

By Rise ferdig som landslagets assistenttrener.

UTE AV LANDSLAGET:  Ola By Rise. Foto: Aleksander Andersen / NTB Scanpix
UTE AV LANDSLAGET: Ola By Rise. Foto: Aleksander Andersen / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tor Ole Skullerud blir landslagets nye assistenttrener under Per-Mathias Høgmo. Ola By Rise (52) fikk den endelige bekreftelsen i dag (mandag) om at han ikke blir med videre.

Den tidligere Rosenborg-keeperen har vært assistent siden 2006.

- Jeg må akseptere at en ny sjef vil sette sitt merke på landslaget gjennom å bygge sitt eget team. Jeg opplever ikke dette som en slakt av meg og min kompetanse, sier By Rise til Dagbladet.

- Dette er en del av jungelloven. Har du sittet i regjering lenge, og merket slitasje, er mekanismene sånn.

Ikke bitter By Rise framholder at han på ingen måte er bitter over avgjørelsen. I tillegg til Drillo har han vært assistent under Åge Hareide.

- Jeg fikk en telefon fra Per-Mathias lørdag, så jeg visste hvilken retning det ville gå. Den endelige bekreftelsen fikk jeg i dag, sier By Rise.

- Jeg ser at det finnes fotballfaglige argumenter for at jeg kunne vært med i de to siste kampene i VM-kvaliken. Men jeg repekterer fullt ut avgjørelsen som er tatt. Det er ingen sure miner, sier han.

By Rise framholder at han uansett vil levere fra seg materialet og kunnskapen han sitter på i forbindelse med kvaliken.

- Jeg skal levere det fra meg, og det skal skje ryddig. Jeg er veldig glad for at jeg har hatt denne jobben i mange år, sier han.

Usikker
- Hva skjer videre?

- Jeg skal tenke meg om, og kjenne litt på magefølelsen. Så får vi se om jeg går inn i fotball igjen, eller gjør noe annet. Per i ettermiddag er jeg åpen for det meste, sier By Rise.

Han var hovedtrener for Rosenborg i 2004, og er blitt koblet til flere trenerjobber.

Norge møter Slovenia 11. oktober og Island 15. oktober.

- Prosentregning overlater jeg til Egil (Drillo Olsen). Men så lenge sjansen for å gå til VM er der, er det bare å gi jernet, sier By Rise til Dagbladet.

DRILLOS HØYRE HÅND:  Ola By Rise (helt til høyre) har vært landslagets assistenttrener siden 2006. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DRILLOS HØYRE HÅND: Ola By Rise (helt til høyre) har vært landslagets assistenttrener siden 2006. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer