OL 2018:

Oppløpet som kan gi gull:
- Passer Klæbo ekstremt bra

Tirsdag landet Johannes Høsflot Klæbo i Sør-Korea. Vidar Løfshus tror 21-åringen kommer til OL-løyper som passer ham perfekt.

SPRINTFAVORITT: 21 år gamle Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SPRINTFAVORITT: 21 år gamle Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Klæbo går til karrierens første vinterleker som en av Norges aller største gullkandidater. Etter at OL-sesongen ble innledet med åpningsrenn på Beitostølen i november i fjor, har Klæbo kun vært utenfor pallen én eneste gang individuelt.

Verdenscupseirene har avløst hverandre – og i sprint har unggutten nærmest gjort rent bord. Natt til tirsdag norsk tid landet gullfavoritten i Sør-Korea. Trolig får han sitt første møte med OL-løypene i Alpensia onsdag.

- Det blir vel en lett løpetur i dag, og så blir det trening i løypene i morgen. Han dirrer vel etter å se bakkene her, smilte landslagssjef Vidar Løfshus da han møtte NTB i OL-anlegget tirsdag.

DETTE VENTER I PYEONGCHANG: Magnus Kim er vertsnasjonens store OL-håp i langrenn. I dette programmet røper han nye detaljer om løypa, klimaet, snøforholdene og Johannes Høsflot Klæbo. I studio er også programleder Øyvind Godø og kommentator Esten O. Sæther. VIDEO: Per Ervland Vis mer

Klæbo-avslutning

Tross sol fra skyfri himmel bidro et 20-talls kuldegrader til at treningsøkta ble en smule kald for de norske løperne som testet løypene da. Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth, Finn Hågen Krogh, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger trosset alle kuldegradene.

Når Klæbo inntar OL-anlegget onsdag, er det ikke ventet fullt så mange blå grader. Trønderen kan dermed inspisere et løypenett og et stadionområde som angivelig skal passe ham meget godt.

- Alle skiløyper passer Klæbo, men spesielt avslutningen her tror jeg passer ham ekstremt bra. Det blir en bratt bakke og stor fart inn på stadion. Det er i sånne bratte bakker og i svinger han tar tid når han er i form, sier landslagssjef Løfshus.

- Sprintløypa passer Klæbo ekstra godt?

- Jeg tror absolutt det, men det vil jo tiden vise. Jeg tror vi skal ligge godt an, og de andre (sprinterne) kommer til å gå fort de også, sier Løfshus.

Pål Golberg, Eirik Brandsdal og Emil Iversen er de tre øvrige norske løperne på sprinten.

Snudde døgnet hjemme

Mens flere av kollegene i langrennstroppen har vært på plass i Sør-Korea noen dager, har Johannes Høsflot Klæbo valgt å utsette avreisen. 21-åringen ankom dermed Pyeongchang kun fem dager før han skal i aksjon på søndagens 30 kilometer fellesstart med skibytte.

Det er første distanse for langrennsherrene under vinterlekene.

Landslagstrener Tor Arne Hetland er ikke bekymret for at gullhåpet får for kort tid til å akklimatisere seg.

- Han har snudd døgnet et par timer hjemme i forkant og kommer først nå. Det går fint. Etter tre-fire dager her nede er man uansett på gang, sa han til NTB tirsdag.

Hetland er enig med Løfshus i at OL-løypene passer Klæbo godt.

- Alle løyper passer Johannes, om det er på Lillehammer eller i Sør-Korea, smilte landslagstreneren.

(NTB)