DRAKT: Før kampen bærer lagets trenere Joachim Skønberg (til venstre) og Jørgen Bjelland drakta til avdøde Lasse Thuen Nilsen ut i midtsirkelen før 16-åringen ble hedret med ett minutts applaus. Foto: Karoline Forselius
DRAKT: Før kampen bærer lagets trenere Joachim Skønberg (til venstre) og Jørgen Bjelland drakta til avdøde Lasse Thuen Nilsen ut i midtsirkelen før 16-åringen ble hedret med ett minutts applaus. Foto: Karoline ForseliusVis mer

Oppløst i tårer bar de drakta til Lasse (16) inn i midtsirkelen

Hedret sin avdøde venn og lagkamerat med ett minutts applaus.

(Dagbladet): Natt til tirsdag i forrige uke omkom 16 år gamle Lasse Thuen Nilsen i en trafikkulykke på Åstveit i Bergen.

Ifølge politiet var Thuen Nilsen på vei hjem da ulykken skjedde. Han kjørte lettmotorsykkelen sin utfor veien, og ned en bratt skråning. Politiet var raskt på stedet og startet livreddende førstehjelp, men livet sto ikke til å redde. Det skriver Bergens Tidende.

Thuen Nilsen var aktiv i Tertnes IL, og lørdagen før ulykken hadde han debutert for klubbens A-lag.

I går, litt over ei uke etter ulykka, var det lagkameratene, klubben og tilhengernes tur til å hedre og minnes 16-åringen.

Hedret

Flere hundre mennesker hadde samlet seg på Åstveit idrettspark, og under flomlyset bar juniorlaget, hvor Thuen Nilsen var kaptein, ut den blå drakta hans og la den i midtsirkelen.

Dette var deres første kamp uten spiller nummer ni.

Både med- og motspillere sto samlet rundt drakta, og før avspark hedret de den avdøde 16-åringen med ett minutts applaus.

Ifølge Bergens Tidende skal det ha vært minst fem-seks hundre personer til stede under markeringa.

MINNES: Både med- og motspillere samlet seg rundt midtsirkelen før kampen, og hedret avdøde Lasse Thuen Nilsen med ett minutts applaus. Foto: Karoline Forselius
MINNES: Både med- og motspillere samlet seg rundt midtsirkelen før kampen, og hedret avdøde Lasse Thuen Nilsen med ett minutts applaus. Foto: Karoline Forselius Vis mer

Lagkameratenes initiativ

Thomas Næss er leder i Tertnes IL. Han forteller til Dagbladet at det var spillerne selv som tok initiativet til markeringen.

- Dette var selvfølgelig avtalt og avklart med familien på forhånd, men spillerne har hatt en tett og god dialog med familien. Det ble et arrangement som mange fra nærmiljøet støttet opp om, sier han.

Næss sier videre at Thuen Nilsen var aktiv på en rekke lag i Tertnes, og at det er mange som har blitt berørt av hans bortgang.

- Han var veldig aktiv, og det har gått inn på de han har spilt sammen med. Lasse spilte på mange lag. Han var kaptein på juniorlaget, og fikk også sin debut på A-laget lørdagen før han døde. Det er veldig mange som har blitt berørt av dette - både venner, klassevenner og folk fra idrettslaget, sier han.

OMKOM: Lasse Thuen Nilsen (16) mistet livet i en trafikkulykke i forrige uke. Foto: Privat
OMKOM: Lasse Thuen Nilsen (16) mistet livet i en trafikkulykke i forrige uke. Foto: Privat Vis mer

- Et eksempel til etterfølgelse

Næss forteller også Thuen Nilsen hadde en stor kontaktflate i idrettslaget, og at han var en flott gutt.

- Han var en utrolig livskraftig, humørfylt og grei gutt. Han var et eksempel til etterfølgelse, sier han.

Karoline Forselius var blant de som var til stede på markeringen i går. Hun forteller til Dagbladet at det var en fin minnestund.

- Markeringen var en sterk opplevelse, trist og rørende men samtidig verdig og vakker, sier hun.