VURDERTE Å LEGGE OPP: Charlotte Kalla slet med å finne formen en måned før VM. Da vurderte hun å legge opp. Men den kom - og den svenske langrennsstjerna tok en gullmedalje i VM på hjemmebane.
Foto: ANDERS WIKLUND / NTB scanpix
VURDERTE Å LEGGE OPP: Charlotte Kalla slet med å finne formen en måned før VM. Da vurderte hun å legge opp. Men den kom - og den svenske langrennsstjerna tok en gullmedalje i VM på hjemmebane. Foto: ANDERS WIKLUND / NTB scanpixVis mer

Oppløst i tårer en måned før VM. Da vurderte Kalla å legge opp

Så kom suksessen likevel.

(Dagbladet): Charlotte Kalla (27) vurderte å legge opp før VM. Det skriver svenske NSD.

Svenskenes største langrennsstjerne fikk det ikke helt til å klaffe i starten av sesongen og ut på nyåret. En liten måned før VM var hun oppløst i tårer etter et dårlig skirenn.

- Jeg hadde tanker om å legge opp, sier Kalla til NSD.

Hun utdyper:

- Akkurat da jeg var midt oppe i det, alle de følelsene, så kom den tanken. Men det er mange tanker som kommer og går, sier Kalla.

Men så kom suksessen for Charlotte Kalla likevel. Hun vant det siste verdenscuprennet før VM, og tok i tillegg en gullmedalje på 10 kilometer klassisk i VM på hjemmebane.

Det var aldri ved det punktet at hun tvilte på egen kapasitet, men vedkjenner at hun var hard med seg selv.

- Man prøver å gå i seg selv og tenke hva man gjør bra og hva man gjør dårlig. Men jeg visste jo at så lenge jeg var forberedt på å gjøre jobben som måtte til, så kunne jeg gjøre det riktig bra.