Oppløst i tårer

BISLETT (Dagbladet): Vålerenga- Kongsvinger 2- 1. Aki Riihilahti forlot seiersstemte Bislett oppløst i tårer. Fredag døde en nær venn av ham hjemme i Finland. Da han ble matchvinner tok følelsene helt overhånd.

Mens de andre gutta feiret tippeligaeksistensen, reiste Riihilahti hjem til seg sjøl for å være alene med tankene.

På bildet får finnen trøst av Anders Krystad i garderoben rett etter kampslutt. På det tidspunktet visste ikke VIFs daglige leder om de tragiske omstendighetene rundt Riihilahti.

Heller ingen av lagkameratene visste om sorgen Riihilahti stille bar inni seg gjennom hele kampen.

I går kveld var Aki Riihilahti sammen med sin landsmann Mikko Kaven. Begge er gode venner av den avdøde, og brukte kvelden til å snakke ut om de vonde følelsene.

Kan ikke juble

- Jeg kan ikke juble på en dag som i dag. Etter kampen var jeg enormt langt nede. Før kampen var det noe som sa til meg at dette blir en kamp på liv og død. Da måtte jeg svare vedkommende at det finnes langt viktigere ting i livet enn fotball, sier Riihilahti til Dagbladet.

Da dommeren blåste av jubelkampen, løp finnen rett i garderoben. Han greide ikke å juble foran klanen med de tunge følelsene han hadde i seg.

- Jeg vil bare si unnskyld til alle i Klanen og takker dem for den fantastiske støtten de ga oss. Jeg ønsker å ta hver og en av dem i hånden. De hjalp oss til denne seieren.

Finnen lå søvnløs nesten hele natta før kampen. Først da han tok en sovepille, fikk han litt hvile.

- Det er utrolig bra at vi i Vålerenga greide å beholde plassen, men jeg klarer ikke å glede meg så veldig over det akkurat nå, sier en beveget Riihilahti.

Mangler ord

Daglig leder Anders Krystad løp rundt med tårer i øynene og omfavnet hver eneste spiller etter at plassen var berget. Følelsene ble ikke noe mindre da han fikk vite om Riihilahtis tragiske kampoppladning.

- Jeg har ikke ord som kan beskrive det at Aki gjennomfører en så god kamp i en slik situasjon, sier en rørt Krystad til Dagbladet.

- Når fikk dere vite om dette?

- Det var først lenge etter kampslutt.

Midtbanesliteren ville nemlig ikke ødelegge for de andre på laget.

- Bare Mikko (Kaven) visste om dette før kampen. Jeg kunne ikke fortelle de andre om dette, fordi det ville ha ødelagt fokusen på kampen. Jeg vil heller ikke være med å legge en demper på feiringa til gutta, derfor rømte jeg fra stadion, sier Riihilahti.

- Men sånn er vel livet. Hvor mye jeg enn ønsker å feire, så kan jeg bare ikke på en dag som i dag. Nå ønsker jeg bare å komme over denne vonde opplevelsen.

<B>BRØT SAMMEN:</B> Match-helten <B>Aki Riihilahti</B> får trøst av <B>Anders Krystad</B> etter kampslutt.