Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oppløst i tårer

Janne Tuven opplevde at korsbåndet og OL røk for hennes del i går. Landslagssjef Marit Breivik gråt åpenlyst for Stabæk-jenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed var uhellet ute igjen for jenta som mistet VM på hjemmebane i fjor nettopp på grunn av en korsbåndskade i høyre kne.

Hun ble skadefri akkurat i tide til å nå OL-troppen i 12. time - etter å ha kjempet en innbitt kamp for å komme tilbake på håndballbanen og landslaget.

På veien var Janne Tuven igjennom hundrevis av timer med frustrasjon og oppgitthet. Og hun var flere ganger inne på tanken om å gi opp.

Men heldigvis har den tøffe dama også en solid dose stahet.

Janne ville tilbake.

Hun tror hun vil nok denne gangen også.

Tilbake til start

- Jeg har sagt 100 ganger at jeg gir meg etter neste skade. Nå skal jeg tenke i en uke - men jeg gir meg neppe denne gangen heller. Bare så synd det er fire år til neste OL..., sier hun til Dagbladet.

Denne gangen var det fremre korsbånd i høyre kne som røk. Det setter henne utenfor i opptil ett år.

Nå starter den lange veien tilbake igjen.

Janne må tilbake til start.

Den alvorlige kneskaden overskygget den sterke 10-målsseieren mot Frankrike - laget Norge slo i 4. ekstraomgang i VM i fjor.

Marit gråt

Landslagstrener Marit Breivik gråt åpenlyst - mens landslagsvenninnene holdt seg for ansiktet i medfølelse for den skadeforfulgte jenta.

For alle vet hvor mye Janne har slitt for å komme tilbake.

Selv skjønte Tuven med en gang hva som hadde skjedd da hun smalt i gulvet 11 minutter ut i andre omgang, etter en vridning i kneet.

I smerter og tårer ble hun båret av banen av lege Odd Arne Daljord og fysioterapeut Ingebjørg Hoftaniska.

Mens tårene fortsatt trillet, stilte hun opp for pressen en drøy halvtime etter kampen:

- Jeg kjente tre smell og skjønte med en gang at det ikke blir noe OL på meg. Og nå som jeg var så nære; dette var den nest siste dagen på den siste samlingen før OL. Det gjør det ekstra bittert, sier Janne Tuven.

Hjem i dag

Fotballandslagets lege Lars Engebretsen opererte henne sist.

Han er allerede kontaktet nå, og Janne håper på operasjon så raskt som mulig.

I går kveld skulle hun unne seg noen glass vin.

Allerede i dag setter hun seg på flyet hjem til Norge.

- Nå vil jeg raskest mulig hjem. Og heldigvis er det mer enn håndball i livet mitt; Jeg studerer til siviløkonom på BI, har kjæreste og bikkje.

Vil reise

Da Dagbladet snakket med Janne Tuven på pressetreffet fredag, sprudlet det av 24-åringen. Hun var glad og stolt over å være tilbake på landslaget. Hun gledet seg til OL og håpet at hun kunne bli en joker på grunn av at hun kan spille både som høyre ving og bakspiller.

- Heller Sydney enn VM på hjemmebane. Jeg som har vært så mye skadd, har sittet nok hjemme, og er nok den jenta som synes det er mest greit å være så lenge borte under OL.

Sa hun da.

HER RYKER OL: Janne Tuven har store smerter og er utrøstelig etter at korsbåndet har røket for andre gang..