NESTEMANN UT: Erik Hamrén (t.h.) er sannsynligvis ferdig som svensk landslagstrener om Sverige taper EM-playoffen mot Danmark. Åge Hareide er en av favorittene til å ta over. Foto: Jan Erik Henriksson / TT / NTB Scanpix
NESTEMANN UT: Erik Hamrén (t.h.) er sannsynligvis ferdig som svensk landslagstrener om Sverige taper EM-playoffen mot Danmark. Åge Hareide er en av favorittene til å ta over. Foto: Jan Erik Henriksson / TT / NTB Scanpix Vis mer

Opplysninger i Sverige: Hareide høyaktuell til å ta over det svenske landslaget

Hvis laget taper EM-playoffen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Åge Hareide var nær ved å bli fotballpensjonist for snart to år siden, men etter at han tok over Malmö FF har karrierepila pekt rett opp for den rutinerte treneren.

Han har ledet de lyseblå til seriegull og to Champions League-deltakelser, og har sjarmert Sverige med sin direkte og ærlige væremåte.

Det har gjort den tidligere Norge-bossen høyaktuell for enda større oppgaver. Han er blitt koblet til landslagsjobbene i både Danmark og Sverige, og har uttalt at det ville være en ære å ta over begge våre naboland.

- Interessant Nå tyder mye på at han er mer aktuell enn noen gang til å ta over Sverige dersom «söta bror» mislykkes i EM-playoffen i november mot nettopp Danmark.

Landslagstrener Erik Hamréns kontrakt med de gulblå går ut i desember, og blir det ikke EM-sluttspill på Sverige neste sommer, skal Hareide ligge svært godt an, ifølge Fotbollskanalen.

- Han er interessant med tanke på erfaringen og framgangen i Malmö, sier en kilde med kunnskap om det svenske landslaget til Fotbollskanalen.

- Vanskelig å si noe Til samme nettside sier Hareide selv at han synes det er vanskelig å kommentere rykter.

- Dette er ikke noe jeg kan kommentere i og med at jeg ikke har hørt noe selv. Da er det veldig vanskelig å si noe. Jeg er trener i Malmö, og det har vært rykter om både det ene og det andre. Jeg kan faktisk ikke uttale meg om det i det hele tatt, sier han, og legger til at han ikke har hørt noe konkret fra det svenske fotballforbundet.

Da han får spørsmål om han kan uttale seg generelt om den svenske landslagsjobben, er svaret:

- Det er klart at alle jobber kan være interessante, men jeg vil understreke at jeg trives bra i Malmö. Jeg har sagt gjenomgående til alle som har spurt at jeg ikke vil ta noen beslutning om hva jeg skal gjøre før sesongen er ferdig, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer