Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Oppmuntret av Pires og Fabregas til å skrive under

Santi Cazorla er klar for Arsenal.

OPPMUNTRET AV PIRES OG FABREGAS: Santi Cazorla søkte råd hos både Robert Pires og Cesc Fabregas før han skrev under for Arsenal. Foto: ALEXANDER KLEIN / AFP PHOTO / NTB Scanpix
OPPMUNTRET AV PIRES OG FABREGAS: Santi Cazorla søkte råd hos både Robert Pires og Cesc Fabregas før han skrev under for Arsenal. Foto: ALEXANDER KLEIN / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

Den spanske landslagspilleren Santi Cazorla (27) ble tirsdag klar for Arsenal.

Det bekreftet London-klubben på eget nettsted. Cazorla forlater dermed spanske Málaga etter én sesong. Han skal angivelig koste Arsenal rundt 140 millioner kroner.

- Jeg er henrykt over å komme til Arsenal. Dette er en klubb med mange gode spillere, et fantastisk stadion og en stor supporterskare. Jeg gleder meg stort til å spille for et av Europas beste lag og vil gjøre alt for å hjelpe Arsenal med å kjempe om titler, sa Cazorla.

- Jeg har snakket med Robert Pires, for vi spilte sammen i Villarreal. Han kjente selvfølgelig til ryktene om at jeg var på vei hit, og han oppmuntret meg til å skrive under. Han fortalte meg at det er en veldig fin klubb, og at jeg kom til å trives i London, både på og utenfor banen. Det samme med Cesc Fabregas: Han sa dette var en storklubb, at jeg komer til å bli veldig fornøyd, og at jeg kommer til å tilpasse meg raskt. Det føler jeg allerede, sier han videre.

27-åringen var en nøkkelspiller for Málaga da klubben sikret seg mesterligakvalifisering forrige sesong. Han har også fått 45 landskamper for VM- og EM-vinner Spania.

Arsenal-manager Arsène Wenger er fornøyd med å ha sikret seg Cazorla.

- Santi Cazorla er en god overgang for oss. Han er en spiller med mye erfaring både fra klubb- og landslag, så han gir oss mye kvalitet i stallen. Han er en anvendelig, offensiv midtbanespiller som er komfortabel på begge sider av banen, sa Wenger.

Tidligere i sommer har Arsenal hentet Lukas Podolski (Köln) og Olivier Giroud (Montpellier). Klubben jobber også med å få inn Nuri Sahin på lån fra Real Madrid.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media