Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oppreisningen

40 minutter i toppklasse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det handlet om ære for de norske håndballjentene mot Russland i går. Og etter den begredelige 30- 30-kampen mot Nederland mandag, fikk Norge vist at de faktisk kan. 20 minutter før slutt ledet Norge 16- 14 mot VM-favoritt Russland. Men så kom utvisningene. På rekke og rad. Først Marianne Rokne. Så to ganger Karoline Dyhre Breivang. I løpet av åtte minutter scoret russerne hele sju ganger, mens Norge bare svarte med ett mål.

-  Vi var i undertall i lange perioder, og gjorde samtidig ikke kloke nok valg, konstaterte trener Marit Breivik til TV 2 etter kampen.

Lyspunkter

Før den tid fikk Breivik se igjen flere av de tingene som gjorde at Russlands trener Evgenij Trefilov før mesterskapet - riktignok mest for å skyve gullpresset over på andre - utropte Norge til en av VM-favorittene.  Kaptein Elisabeth Hilmo brukte muskler og Isabel Blanco brukte beina i forsvar. Karoline Dyhre Breivang (172 cm) la Elena Polenova (198 cm) rett i bakken. Katrine Lunde reddet 10 av 21 russiske skudd før pause. Kristine Lunde fant både Hilmo på strek og Camilla Thorsen på kant.

-  Vi føler at vi fikk gjort en bedre innsats, og kjempet bedre i forsvar, mener Dyhre Breivang.

TV 2s håndballekspert Bent Svele er enig i at jentene fikk vist at Nederland-kampen ikke var representativ.

-  I dag var vi på det nivået vi kan være, mener Svele.

Orket ikke

TAPTE IGJEN: Landslagstrener Marit Breivik titter opp på klokka og innser at det ble tap mot Russland. Til venstre Ragnhild Aamodt, Marianne Rokne, Camilla Thorsen og Kristine Lunde. Foto: Morten Holm
TAPTE IGJEN: Landslagstrener Marit Breivik titter opp på klokka og innser at det ble tap mot Russland. Til venstre Ragnhild Aamodt, Marianne Rokne, Camilla Thorsen og Kristine Lunde. Foto: Morten Holm Vis mer

Men da allerede semifinaleklare russere kom for fullt utover i andre omgang, hadde ikke Norge særlig mye å stille opp med. I fraværet av Gro Hammerseng og Katja Nyberg var det ingen av bakspillerne som tok sjefsansvar - huene gikk rett og slett varme i et mektig, men nesten tomt Ispalass i St. Petersburg. Verken Anette Hovind Johansen (0 mål på 4 skudd), Kristine Lunde (1 mål på 9 skudd) eller Marianne Rokne (3 mål på 10 skudd) lyktes. Når i tillegg unge Tonje Nøstvold får masse spilletid, men ingen mål - så slår du ikke Russland på bortebane.

-  Vi taper på egne feil. Vi lar Russland komme inn i kampen fordi vi ikke orker. Det har med bredden i stallen å gjøre. De går fra 16-14 til 17-21 når vi er mye i undertall, mener landslagssjef Breivik.

Viktig timeout

En som greide å holde huet kaldt var Larvik-vingen Kari Mette Johansen. Hun scoret på fem av fem skudd.

-  Vi tenkte mest på å ha det gøy i dag. Det ble vi enige om på forhånd, sier Johansen til TV 2.

Mot slutten av kampen tenkte Marit Breivik klokt framover da Norge så ut til å rakne. Hun tok timeout på stillingen 26- 20 til Russland.

-  Målene teller i sammendraget på en tabell, sa Breivik til jentene som svarte ved å redusere to ganger.

Dermed har Norge seks mål bedre målforskjell enn Nederland som Norge må forbi om det skal bli kamp om 7.plassen i VM.

Det skjer om Norge slår Kroatia i morgen, samtidig som Nederland taper mot Sør-Korea.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!