Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball

Opprenskning i kneet for Grimsbø, uklart når hun er tilbake på banen

Stjernekeeper Kari Aalvik Grimsbø (32) er ute av spill på ubestemt tid. Etter flere kneskader har håndballspilleren fått gjennomført en real opprydning.

HAR OPERERT: Kari Aalvik Grimsbø har gjennomført en meniskoperasjon. Når hun er tilbake på banen, er uvisst. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HAR OPERERT: Kari Aalvik Grimsbø har gjennomført en meniskoperasjon. Når hun er tilbake på banen, er uvisst. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er høyst uklart når hun er i håndballspill igjen.

– Som kjent fikk Kari et nytt traume i kneet i Champions League-kampen (semifinale). Hun har gjennomført en meniskoperasjon, og på grunn av gammel historikk også rensket opp litt i kneet. Kari skal nå bruke sommeren til rehabilitering med mål om å være tilbake på håndballbanen i løpet av høsten, sier landslagets fysioterapeut Janne Oppheim Søllesvik til NTB.

Det var i semifinalen i mesterligaen mot Buducnost i begynnelsen av mai at Grimsbø fikk en smell i kneet. Det skjedde tidlig i kampen.

Hun fullførte oppgjøret, var meget god og spilte også finalen dagen etter. Der sikret laget hennes Györ tittelen.

Kort etter ble Grimsbø operert i Ungarn. Hun får nå medisinsk oppfølging i Trondheim.

Györ starter sin sesongoppkjøring 26. juli. Det skjer sannsynligvis uten Grimsbø.

Oppkjøring

Dersom Grimsbø ikke skulle komme seg skikkelig på beina i tide til VM, ligger det an til at Silje Solberg og Katrine Lunde blir keepere.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har for vane å ta med seg to målvakter til mesterskapene.

Håndballjentene kom nylig hjem fra en treningsleir i Portugal. De spiller denne uka to kamper mot Frankrike i Oslo-området.

Grimsbø overtok rollen som norsk førstekeeper i løpet av 2012-OL. Hun har spilt strålende i flere mesterskap etter dette.

I 2014 skadet hun seg i åpningskampen i EM. En rift i menisken i kneet gjorde at hun reiste hjem kort etter.

Norge spiller VM i desember. Mesterskapet går i Tyskland.

(NTB)

Hele Norges coronakart