Opprettholder siktelsen mot idrettsutøver

- Saken er fortsatt under etterforskning.

OPPRETTHOLDER: Politiet på Romerike opprettholder siktelsen mot idrettsutøveren som for to uker siden ble siktet etter den såkalte familievoldsparagrafen for antatt vold mot sin tidligere samboer. Foto:Dag G Nordsveen / Samfoto / NTB Scanpix
OPPRETTHOLDER: Politiet på Romerike opprettholder siktelsen mot idrettsutøveren som for to uker siden ble siktet etter den såkalte familievoldsparagrafen for antatt vold mot sin tidligere samboer. Foto:Dag G Nordsveen / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet på Romerike opprettholder siktelsen mot idrettsutøveren som for to uker siden ble siktet etter den såkalte familievoldsparagrafen for antatt vold mot sin tidligere samboer.

- Saken er fortsatt under etterforskning og siktelsen er så langt opprettholdt. I løpet av denne uken har planen vært å få gjennomført en del vitneavhør. Så må vi vurdere andre avhør og om vi eventuelt skal ta nye avhør av fornærmede og siktede i saken, sier politiadvokat Anne Siv Åvitsland i Romerike politidistrikt til NTB.

Kvinnen ble innlagt på sykehus natt til lørdag 8. november og ble utskrevet dagen etter. Politiet rykket ut etter en nødmelding fra henne. Mannen ble pågrepet og holdt i arresten fram til han hadde avgitt forklaring. Han nekter skyld etter siktelsen.

Hun har John Christian Elden som bistandsadvokat, mens hans forsvarer er Mette Yvonne Larsen.

Begrenset livsutfoldelse Åvitsland sier at ett av vilkårene i straffelovens paragraf 219 første ledd, som mannen er siktet etter, er at det må være grov eller gjentatt handling.

- Det som vurderes, er graden av mishandling. Hvis et enkeltstående tilfelle er grovt nok, faller det inn under denne paragrafen. Gjentatte forhold vil være handling som har foregått over tid. Bestemmelsen skal fange opp tilfeller som faller utenfor de vanlige paragrafene for vold og trusler, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer