Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Opprettholder siktelsen mot idrettsutøver

- Saken er fortsatt under etterforskning.

OPPRETTHOLDER: Politiet på Romerike opprettholder siktelsen mot idrettsutøveren som for to uker siden ble siktet etter den såkalte familievoldsparagrafen for antatt vold mot sin tidligere samboer. Foto:Dag G Nordsveen / Samfoto / NTB Scanpix
OPPRETTHOLDER: Politiet på Romerike opprettholder siktelsen mot idrettsutøveren som for to uker siden ble siktet etter den såkalte familievoldsparagrafen for antatt vold mot sin tidligere samboer. Foto:Dag G Nordsveen / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer

Politiet på Romerike opprettholder siktelsen mot idrettsutøveren som for to uker siden ble siktet etter den såkalte familievoldsparagrafen for antatt vold mot sin tidligere samboer.

- Saken er fortsatt under etterforskning og siktelsen er så langt opprettholdt. I løpet av denne uken har planen vært å få gjennomført en del vitneavhør. Så må vi vurdere andre avhør og om vi eventuelt skal ta nye avhør av fornærmede og siktede i saken, sier politiadvokat Anne Siv Åvitsland i Romerike politidistrikt til NTB.

Kvinnen ble innlagt på sykehus natt til lørdag 8. november og ble utskrevet dagen etter. Politiet rykket ut etter en nødmelding fra henne. Mannen ble pågrepet og holdt i arresten fram til han hadde avgitt forklaring. Han nekter skyld etter siktelsen.

Hun har John Christian Elden som bistandsadvokat, mens hans forsvarer er Mette Yvonne Larsen.

Begrenset livsutfoldelse Åvitsland sier at ett av vilkårene i straffelovens paragraf 219 første ledd, som mannen er siktet etter, er at det må være grov eller gjentatt handling.

- Det som vurderes, er graden av mishandling. Hvis et enkeltstående tilfelle er grovt nok, faller det inn under denne paragrafen. Gjentatte forhold vil være handling som har foregått over tid. Bestemmelsen skal fange opp tilfeller som faller utenfor de vanlige paragrafene for vold og trusler, sier hun.

Som eksempel på dette trekker hun fram at noen nekter partneren å bruke mobiltelefonen.

- Det trenger ikke å være slag. Du etterforsker episoden, men forsøker også å fange opp hva som har skjedd over tid, hva slags regime vedkommende har levd under, sier politiadvokaten.

Hun kjenner ikke til om idrettsutøveren har vært anmeldt for lignende forhold tidligere som det han er anmeldt for nå.

- Vanlig sak Hun visste ikke fredag hvor mange avhør som er blitt gjennomført, og eventuelt hva resultatet fra dem er.

- For politiet er dette en ganske vanlig type sak. Den etterforskes på vanlig måte, og vi er ikke så involvert i avhørsantallet fra uke til uke, sier politiadvokaten.

Politidistriktet har en intern frist for etterforskningen av familievoldssaker på 120 dager fra anmeldelsen. Dersom det ikke har vært en viss fremdrift innen denne perioden, henlegges saken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling