Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjetil Jansrud best i Lake Louise

Opprettholdt den elleville norske rekka. Jansrud vant i Lake Louise

Men både Lund Svindal og Jansrud var selvkritisk etter den norske jubeldagen.

SEIER: Kjetil Jansrud vant i Lake Louise. Foto: AP / Frank Gunn
SEIER: Kjetil Jansrud vant i Lake Louise. Foto: AP / Frank Gunn Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De flotte bakkene i Lake Louise, Canada er nesten blitt synonymt med norsk jubel. I senere tid har norske fartsspesialister dominert stort i de bratte bakkene, og suksesshistorien fikk et nytt kapitell søndag kveld.

Siden 2011 er det kun Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud som har vunnet super-G-rennene i Lake Louise, og førstnevnte står med hele seks seiere i de canadiske fjellene.

Søndag var det Jansrud som noterte seg for en ny seier. Det var hans andre seier i super-G og tredje totalt i denne bakken.

- Litt for feig

Det var drømmeforhold i Lake Louise da Christof Innerhofer kastet seg utfor bakkene som førstemann. Sola skinte, sikten var god, det var kaldt og godt, og snøen var perfekt for å kjøre fort på ski.

Lund Svindal var første norske ut, og han kjørte godt. 35-åringen suste nedover fjellsiden, fortere enn noen andre på det tidspunktet, og ble mottatt med applaus av den daværende lederen Thomas Dressen når han overtok ledelsen.

Lund Svindal havnet utenfor pallen i super-G i fjor, og det gjorde han også i år. For det skulle vise seg at det var andre som kjørte enda fortere enn ham.

- Jeg synes mye er veldig bra, men jeg har litt for mye respekt for inngangene. Jeg var litt for feig, rett og slett. Det er OK, men jeg vil gjerne litt over OK, oppsummerte han overfor NRK.

- Rufsete

Fire startplasser etter Lund Svindal sto Jansrud på start, og etter å ha fått en beskrivelse av løypa fra lagkameraten, satte også han utfor på det harde, hvite underlaget.

- Oi, oi, oi, det er nydelig å se på, utbrøt NRKs kommentator Thomas Lerdahl da Jansrud suste inn til ledelse på andre mellomtid.

I mål var det norske fartsesset 14 hundredeler foran, og kunne juble for ledelse.

- Det er en nordmann på topp. Ting er som de skal i Lake Louise, konstaterte Lerdahl.

De aller fleste hadde ikke sjanse til å hamle opp med Jansrud, og man så tidlig på mellomtidene at de ville havne langt bak. Sveitsiske Mauro Caviezel skremte imidlertid både Jansrud og det norske folk skikkelig. På siste mellomtid var han ti hundredeler foran nordmannen, og det var en tydelig lettet Jansrud som så et rødt tall på Caviezel i mål.

- Det var bra, men også litt rufsete. Jeg tror jeg var litt heldig med startnummeret, for bak meg begynner det å slå litt opp i sporet. Jeg kom akkurat på riktig side av det, sa en selvkritisk Jansrud til statskanalen.

Aleksander Aamodt Kilde klarte ikke å henge med de aller beste søndag kveld, men med Jansruds seier kan man slå fast at den norske dominansen lever videre i Lake Louise.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!