Indonesia:

Opprør etter kamp - over 100 døde

Tusenvis stormet banen etter fotballkamp. Over 100 skal ha mistet livet, sier politiet.

STORMET BANEN: Tusenvis av supportere skal ha stormet banen etter oppgjøret mellom Arema FC og Persebaya Surabaya. Video: Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyhetsbyrået Reuters melder at Indonesisk fotballforbund har vært i kontakt FIFA.

Det utspilte seg dramatiske scener etter en fotballkamp i Indonesia lørdag, skriver Times in Indonesia. Antara News skriver at tusenvis av supportere skal ha stormet banen etter oppgjøret mellom Arema FC og Persebaya Surabaya, som sistnevnte vant 2-3.

Politiet bekreftet tidlig natt til søndag at totalt 127 mennesker mistet livet under opptøyene. To av disse skal være politibetjenter, forteller politiinspektør general Nico Afinta til Radio Elshinta.

Tidlig søndag morgen rapporterer helsemyndighetene i Malang om at 182 mennesker skal ha mistet livet som følge av opptøyene, skriver det lokale nyhetsnettstedet Jatim Hari ini. Reuters melder på sin side om 174.

SISTE: Dødstallet er nedjustert til 125, melder viseguvernør Emil Dardak, mens over 320 er skadet, opplyser det lokale politiet, via Reuters.

INNTOK BANEN: TIlskuere stormet banen etter kampslutt. Foto: AP/NTB
INNTOK BANEN: TIlskuere stormet banen etter kampslutt. Foto: AP/NTB Vis mer

Opprørspoliti skjøt med tåregass for å få slutt på tumultene, noe som fikk mange tilhengere til å få pusteproblemer og besvime.

Hundrevis av mennesker løp til en utgangsport i et forsøk på å unngå tåregassen. Noen ble kvalt i kaoset og andre ble trampet ned.

Bilder på Twitter viser at politiet brukte mye tåregass for å få splittet supporterne. Et bilde fra Detik viser flere ødelagte biler på banen.

- Ofrene døde av kaos, overbefolkning og kvelning, sier Wiyanto Wijoyo ved Malang-sykehuset i en uttalelse i følge The Guardian.

Indonesias sikkerhetsminister sier at stadion med rundt 40 000 mennesker var overfylt, ifølge Reuters. Det skal ha vært rundt 3000 av tilskuerne som tok seg inn på banen etter kampen.

DRAMATISKE BILDER: Politiet avfyrte tåregass mot tilskuerne. Foto: AP/NTB
DRAMATISKE BILDER: Politiet avfyrte tåregass mot tilskuerne. Foto: AP/NTB Vis mer

Indonesias president Joko Widodo beordret søndag myndighetene til å grundig revurdere sikkerheten ved fotballkamper etter lørdagens tragedie. Det skriver Reuters.

Han ba også landets fotballforbund (PSSI) stoppe Liga 1-kamper inntil etterforskningen var avsluttet, og ba om at dette skulle være den siste «fotballtragedien» i nasjonen.

Yunus Nusi, generalsekretær i det indonesiske fotballforbundet, ville tidligere ikke kommentere dødstallet:

- Vi fordømmer opprøret, men vi kan ikke slå fast noe ennå. Vi venter på den offisielle rapporten fra politiet og de som hadde ansvaret på stadion. Vi venter på å få bekreftet om det er noen døde eller ei, sier Nusi til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer