Opprør i fotball-Norge

Vil ha flere enn to spillere utenfor EU på banen.

Norske klubbledere har sett seg lei på den særnorske regelen om kun to spillere utenfor EU på banen. Nå gjør de opprør og krever endringer.

VG skriver at 10 av 14 norske toppklubber vil endre «utenfor EU»-regelen, og nå kommer Norges Fotballforbund til å ta opp saken.

- Signalene fra toppklubbene er ikke ukjente for oss, men jeg kan ikke forskuttere hva styret mener, sier informasjonssjef Roger Solheim i fotballforbundet til VG.

Klubblederne ønsker i første rekke å komme på linje med Sverige og Danmark i dette spørsmålet, men på sikt ønsker klubbene selv å bestemme hvilke land de henter spillere fra.

I Sverige kan klubbene bruke tre spillere fra området utenfor EU, men samtidig er det slik at spillere som har vært i klubben i tre år ikke blir omfattet av denne regelen.

I Danmark kan klubbene ha tre spillere fra utenfor EU på banen samtidig, men de kan bytte ut disse med tre tilsvarende spillere, hvis det er ønskelig.

Her i landet er det bare Sandefjord, Odd Grenland, Tromsø og Strømsgodset som synes dagens regler er gode, skriver VG som også kan fortelle at Norges Fotballforbund skal ha styremøte i dag. Der blir trolig denne saken diskutert.

(NTB)

LSK HAR MER ENN TO: Lillestrøm får ikke brukt alle sine spillere fra utenom EU samtidig. Nå jobber klubbene for en regelendring.