Opprør i Kampsport­forbundet

Norges idrettsforbund behandler flere varslingssaker etter turbulens blant medlemmene i Norges Kampsportforbund.

TØFFE TAK: Norges Kampsportforbund organiserer flere av kampidrettene i Norge (på bildet en spansk taekwondo-utøver), og har turbulente tider. Nå behandles flere varslingssaker av Norges Idrettsforbund. Foto: Pierre-Philippe Marcou / AFP / NTB Scanpix
TØFFE TAK: Norges Kampsportforbund organiserer flere av kampidrettene i Norge (på bildet en spansk taekwondo-utøver), og har turbulente tider. Nå behandles flere varslingssaker av Norges Idrettsforbund. Foto: Pierre-Philippe Marcou / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det koker i Norges Kampsportforbund etter at flere klubber har uttrykt misnøye med ledelsen av forbundet.

Norges idrettsforbund (NIF) skal ha fått flere varsler på bordet, blant annet om forskjellsbehandling av utøvere på elitenivå.

Samtidig skal NIF behandle en sak som går direkte på kulturen i Kampsportforbundet, som mange nå internt i klubbene karakteriserer som en ukultur.

I et av varslene ligger det med en bekymringsmelding fra tidligere landslagstrenere, som ble lagt fram for Kampsportforbundet og Olympiatoppen helt tilbake i september 2018.

Sakene behandles av lovavdelingen sentralt i NIF.

- NIF mottar fra tid til annen henvendelser som berører andre organisasjonsledd i norsk idrett. Slike saker behandles og håndteres i tråd med våre rutiner. NIF kan ikke gi ytterligere kommentarer på behandling av enkeltsaker, skriver kommunikasjonssjef i NIF, Finn Aagaard i en e-post til Dagbladet.

Behandlet i styret

Dagbladet har sett flere av varslene, som i utgangspunktet ble sendt forbundsstyret i Norges Kampsportforbund (NKF) før de ble løftet inn til NIF sentralt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer