Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Opprøret ryster BSK

Bækkelags-jentene setter hardt mot hardt i kampen for å få Frode Kyvåg tilbake som trener. Under spillermøtet i går ble alle spillerne enige om å stå last og brast ved sin sparkede trener. Arbeidsutvalget i klubben satt i møte til langt på natt - og fortsetter i dag. Det kan bli det siste de gjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi står samlet bak kravet om at Frode Kyvåg må få tilbake trenerjobben.

- Skjer det, blir det nok ganske umulig for arbeidsutvalget og Bjørn Trulsen å bli sittende i sine posisjoner, sier Sahra Hausmann til Dagbladet.

Utpå ettermiddagen i går møttes jentene for å finne ut hva de enkelte mener om beslutningen om å sparke Frode Kyvåg.

- Alle bortsett fra Cecilie (Leganger), Eli (Fallingen) og Gitte (Madsen) var til stede. Og alle følte seg lurt av ledelsen og ønsket Frode som trener neste sesong, forteller Sahra Hausmann.

Anja i bakgrunnen

Lagkapteinen Anja Andersen overlot til resten av BSK-jentene å vise styrke. Anja valgte å holde seg i bakgrunnen i går, da spillerne gikk inn for Frode Kyvåg og mot klubbens arbeidsutvalg.

Styrkedemonstrasjonen var så kraftig at arbeidsutvalget med klubbformannen Bjørn Trulsen i spissen i all hast ble sammenkalt til et møte i går kveld.

Det skjedde etter at Trulsen og styremedlem Hanne Haslerud møtte spillernes representanter Sahra Hausmann og Siv Heim Sæbøe. Da krevde Bjørn Trulsen en skriftlig rapport om jentenes reaksjoner.

Håper på fornuft

- Jeg tror at utvalget og Bjørn Trulsen var overrasket over reaksjonene på beslutningen om å kaste Frode. Spillerne, sponsorene og klubbens tilhengere står samlet.

- Vi ble ikke lovet at han får jobben tilbake, men håper at ledelsen velger fornuftens vei, sier visekaptein Siv Heim Sæbøe til Dagbladet.

Sikre på Frode

Formannen Bjørn Trulsen hevder at ingen av jentene under samtalene med ledelsen sist vår krevde at Frode Kyvåg skal trene laget neste sesong, og at Kyvåg selv ga uklare signaler om han skal fortsette.

Det avviser Sahra Hausmann og Siv Heim Sæbøe:

- Det har ingenting med saken å gjøre. For det første var vi alle sikre på at Frode fortsetter. Den kommende sesongen skulle jo være kronen på det verket vi har bygget opp i mange år.

- Det er flere jenter på laget som har spilt på laget i årevis og vokst opp med Frode, sier de to BSK-jentene.

Etter arbeidsutvalgets møte i går kveld sa Bjørn Trulsen til Dagbladet:

- Vi må ha en del oppklarende møter i løpet av dagen i dag, mandag. Deretter vil vi sende ut en pressemelding.