Opprørt etter sending

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker: - Fryktelig. Skuffende. Dårlig fra begynnelse til slutt. Nok en gang ser vi et norsk fall på målstreken.

<strong>LIKTE IKKE DET HAN SÅ:</strong> Øyvind Alsaker var skuffet over Norges prestasjon mot Serbia. Her på vei ut fra Ullevaal stadion seint i går kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland
LIKTE IKKE DET HAN SÅ: Øyvind Alsaker var skuffet over Norges prestasjon mot Serbia. Her på vei ut fra Ullevaal stadion seint i går kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Serbia 1-1 (1-2 etter ekstraomganger)

ULLEVAAL (Dagbladet): Her forlater TV 2-kommentator Øyvind Alsaker (55) Ullevaal stadion seint i går kveld.

På forhånd håpet TV 2 på over én million seere og norsk fest mot Serbia. Det endte med norsk fiasko. Og en knust EM-drøm.

Kommentator-profilen sparte ikke på konfekten da han møtte Dagbladet utenfor nasjonsarenaen etter direktesendingen. På lystavla sto det 2-1 til Serbia. Nå møter de Skottland i playoff-finalen.

- Fryktelig. Skuffende. Dårlig fra begynnelse til slutt. Nok en gang ser vi et norsk fall på målstreken, sier Alsaker.

<strong>NEDTUR:</strong> Nordmennene fortviler etter tapet. Foto: Bjørn Langsem
NEDTUR: Nordmennene fortviler etter tapet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Norge møtte et godt serbisk lag. Absolutt. Men at det kom et tosifret antall sjanser imot, er veldig uvanlig for et Lagerbäck-lag. Det er veldig skuffende.

- Og, fortsetter Alsaker:

- Vi gledet oss til å se Martin Ødegaard, Erling Braut Haaland og Alexander Sørloth sammen for første gang. At de fikk til så lite er faktisk litt overraskende.

<strong>TUNG STUND:</strong> Lars Lagerbäck i samtale med landslagets pressesjef, Svein Graff, etter kampen. Foto: Bjørn Langsem
TUNG STUND: Lars Lagerbäck i samtale med landslagets pressesjef, Svein Graff, etter kampen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Stemmen til Alsaker hørtes godt på tribunen da Sergej Milinkovic-Savic sendte Serbia opp i 2-1 etter 102 minutter.

Da TV-lampene var slukket, fortsatte han sin fotballfaglige utblåsning:

- Det var et veldig dårlig norsk lag. Taktikken. Duellspillet. Ballbehandlingen. Alt. Jeg følte vi var nest best på alle områder, sier han.

- Det var en kollektiv svikt. Men du så også Haitam Aleesamis problemer med Lazovic, som varte i 105 minutter. Det var påfallende. Jeg tror han slo 14 innlegg. At dette ikke var mulig å justere underveis, finner jeg veldig rart.

ENGASJERT: Serbias scoring i ekstraomgangene fikk det til å koke over for John Arne Riise. Video: Rødt Kort Vis mer

EM-playoffen er over. Men Norge møter Romania i Nations League allerede på søndag.

- Nations League er en fin turnering og alt det der. Men det var denne kampen samlingen handlet om. Det blir tungt for laget å reise seg. Og det blir tungt for det norske folk å finne begeistring.

- Og, fortsetter Alsaker:

- Her og nå er det bare bunnløs skuffelse.

Lars Lagerbäck pakket ikke inn ordene da han kom på pressekonferansen rundt midnatt. På nettavisa til Dagbladet var dommen brutal:

- Gå av, skrev Dagbladets kommentator, Morten P, rett etter kampen. Det er en kommentar som fort setter takten og tonen for de neste dagene.

Lagerbäck har kontrakt fram til 2022. På pressekonferansen fikk han spørsmål om tapet endrer noe.

- Skulle arbeidsgiver synes at jeg ikke skulle lede laget, eller at jeg selv kommer fram til dette, så har jeg ingen problemer med å tre til side. Det får framtida vise, svarte han.

NEDTUR: Det norske landslaget klarte ikke å kvalifisere seg til EM, men Riise mener de unge guttene lærte mye mot Serbia. Video: Rødt Kort Vis mer

- Jeg skal ikke gå av i kveld, i alle fall, men sørge for at vi får to seire i de kommende kampene.

Alsaker mener Lagerbäck fortsatt er rett mann:

- Ja, det vil jeg si. Det har tross alt vært gode resultater. Men det er klart at også trenerteamet må evalueres etter dette. Dette var den andre dårlige landskampen på rad på Ullevaal. Vi fikk en vekker mot Østerrike. At vi ble like tafatte nå, overrasker meg. Men jeg er ikke ute etter trenerens hode. Til det synes jeg han har gjort for mye bra over lang tid.

Det var ikke mye som ble sagt i den norske garderoben i går kveld.

- Akkurat nå er det bare tungt, forteller målscorer Mathias Normann.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer