Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Opprørt og sjokkert over Lagrell

Hoftun med spark til det svenske forbundet.

PÅ KANT MED SVFF: Erik Hamrén er klar på at den svenske fotballpresidenten, Lars-Åge Lagrell, gjorde forhandlingene med Rosenborg vanskelige. Foto:ARNT E. FOLVIK/ Dagbladet
PÅ KANT MED SVFF: Erik Hamrén er klar på at den svenske fotballpresidenten, Lars-Åge Lagrell, gjorde forhandlingene med Rosenborg vanskelige. Foto:ARNT E. FOLVIK/ Dagbladet Vis mer

||| TRONDHEIM (Dagbladet): Sportslig leder Erik Hoftun holdt seg bevisst i bakgrunnen under kveldens pressekonferanse på Lerkendal Stadion. Han er blant de som har vært mest krass mot det svenske fotballforbundets framtreden i Hamrèn-saken.

- Jeg var opprørt og sjokkert over hvordan Lagrell oppførte og uttalte seg. Han gjorde absolutt utgangspunktet for forhandlingene vanskeligere.

Skal vi tro Hoftun selv var det èn ting som reddet forhandlingene denne gangen.

- Lagrell kom jo ikke til Trondheim denne gangen da. Det tror jeg var helt greit. «Summa sumarum» har vi nådd et resultat som begge kan være fornøyd med. Men optimalt er det ikke for oss.

Hoftun optimist

På tross av at han ikke klarer å skjule at han er skuffet er Hoftun optimistisk med tanke på framtiden på Lerkendal, med noen forbehold.

- Vi har en veldig god sesong bak oss og fundamentet som ligger der er veldig bra. Vi har gode spillere og et godt apparat rundt laget, men dette var et førsteår for oss. Det er først neste år vi får se om Rosenborg virkelig er tilbake, sier han.

Tanken bak datoen for Hamrèns fratredelse i Rosenborg munner uten tvil ut i sammenfallende slutt på Champions League-kvalifisering og start på EM-kvalifisering for Sverige.

Hoftun innrømmer at det ikke bare kan komme positive ting ut av dette.

- Det er selvfølgelig en tanke bak dette i at vi vil sikre oss kontinuiteten på trenersida som skal bringe oss inn i Mesterligaen igjen.

På spørsmål om det isteden kan slå negativt ut stiller den sportslige lederen seg tvilende.

- Det kan slå negativt ut, men dette blir mye «hvis og om og men». Det er ingen liten oppgave Hamrèn har tatt på seg, det er sikkert.

Hoftun har siste ord

I København sies det nå at Ståle Solbakken vil få mindre og mindre å si i forhold til spillerkjøp og spillersalg. En slik situasjon vil man nok neppe få se i Rosenborg. Hvem som har det siste ordet skal det ikke være noen tvil om.

- Når det gjelder kjøp og salg av spillere er det jeg som er kontinuitetsbæreren — ikke Hamrèn. Ansvaret for bestanddelen av spillerstallen ligger på meg og det er jeg som har det siste ordet, sier Hoftun. 

Åpen for innspill er han dog alltid.

- Jeg får alltid innspill fra Erik om hvem vi skal skaffe oss og det vil jeg fortsette å gjøre. Han skal ikke til en annen og konkurrerende klubb, men til et landslag. Jeg er bombesikker på at han fortsatt vil Rosenborg alt vel.

PROVOSERTE:
President i Sveriges Fotballforbund, Lars-Åke Lagrell. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
PROVOSERTE: President i Sveriges Fotballforbund, Lars-Åke Lagrell. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media